Utorak 26.01.2010.
13:01
Vestionline

Zabranom šutiranja pingvina protiv autizma

Kanađanka Mišel iz Njufaundlenda u oktobru je hodala po hodniku svog stana kad joj se na putu našla igračka-pingvin na naduvavanje.

Ruke su joj bile pune, pa je nogom sklonila pingvina s puta, što je jako iznerviralo njenog autističnog sina Kolbija, koji joj je rekao: "Pingvin se ne šutira!"

Sedmogodišnji Kolbi otrčao je u svoju sobu i nakon nekog vremena vratio se i tražio selotejp. Zatim je na frižider zalepio crtež koji je napravio: "zabranjeno šutirati pingvine!" i izjavio da se to mora poštovati.

O Kolbijevom crtežu je pričala cela porodica. Strina Paula Stejsi je skenirala znak, napravila majicu i poklonila je Mišel za rođendan. Kreg Stejsi, Kolbijev stric, postavio je sliku ponosne Mišel na društvenu mrežu Reddit i tu je cela priča eksplodirala.

Sliku je video jedan britanski naučnik u istraživačkoj stanici na Antarktiku, izradio znak s Kolbijevim crtežom, izneo ga napolje i postavio, proglašavajući nešutiranje pingvina "službenom politikom na Antarktiku".

 

Naravno, na internetu je završila i slika jednog pravog, živog pingvina pored znaka. Kad je video tu fotografiju, Kolbi se strašno uzbudio, skakao je gore-dole i veselo vikao: "Ne šutirati pingvine! Ne šutirati pingvine!"

Jednostavna poruka autističnog dečaka koji je poželeo više ljubaznosti prema šarmantnim pticama postala je hit u celom svetu. Paula Stejsi je otvorila veb stranicu s tom porukom i prodaje majice s Kolbijevim crtežom, a sav prihod ide udruženjima za pomoć autističnim osobama.

2024 © - Vesti online