Ponedeljak 30.07.2012.
17:40
Vestionline, Agencije

Demolirana kafana iz koje su izbačene Srpkinje

Grupa revoltiranih Berana je uništila kompletan inventar besna zbog postupka Kadije, vlasnika restorana
 

Vlasnik etno sela Kadmi u Njegušima crnogorskim medijima je naglasio da je "crnogorski nacionalista" i zabranio je "Srbima da uđu i jedu u njegovoj kafani", a grupa revoltiranih stanovnika Berana, piše Srbin.info, uništila je kompletan inventar, besna zbog postupka Kadije, budući da nije štedeo ni decu, ni njihovu majku, kao i monahinju.

Nevladina organizacija Institut socijalne inkluzije (ISI) podnela je krivičnu prijavu protiv Kadije zbog više krivičnih dela počinjenih iz mržnje.

"Od Tužilaštva očekujemo preduzimanje odgovarajućih službenih mera i radnji, kako bi se utvrdilo da li u radnjama Kadije ima elemenata krivičnih dela motivisanih netolerancijom", navela je ISI.

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta Momčilo Vuksanović ocenio je da, nažalost, incident na Njegušima nije slučajnost, već posledica ambijenta koji je stvoren u Crnoj Gori.

"Poznato je šta se dešavalo na utakmicama košarkaških reprezentacija na Cetinju, a mi, koliko god je to moguće, pokušavamo da sve te negativne pojave amortizujemo, na način da bi se prestalo sa šikaniranjem Srba u Crnoj Gori", kazao je on.

Iz Srpske liste su naveli da šovinistički istupi kao ovaj na Njegušima ne smeju proći bez adekvatne osude, jer će se, u suprotnom, opet ponoviti. Član Saveta Demokratskog fronta Milan Popović smatra da je incident na Njegušima posledica agresivnog režimskog nacionalizma.

2024 © - Vesti online