Ponedeljak 30.07.2012.
17:32
Beta

Dobit NIS-a 22 milijarde dinara

Bilo bi još bolje da dinar nije toliko oslabio: Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a
 

On je na predstavljanu polugodišnjih rezultata poslovanja NIS-a na Beogradskoj berzi kazao da su dobrim rezultatima doprineli povećanje efikasnosti poslovanja i smanjenje troškova, dok je značajan negativan uticaj imalo slabljenje dinara.
 

Investicije veće za 76 odsto

Kravčenko je kazao da je vrednost investicija NIS-a u prvoj polovini 2012. godine dostigla 17,2 milijarde dinara, što je 76 odsto više nego u istom periodu 2011.

"Očekujemo da dobit NIS-a u 2012. bude na nivou prošlogodišnje", kazao je Kravčenko. Ta naftna kompanija je 2011. godinu završila sa profitom od 40,6 milijardi dinara, a dobit u prvom tromesečju ove godine bila je 8,4 milijarde dinara.


Kako je dodao Kravčenko, negativan uticaj na poslovne rezulatatu u ovoj godini moglo bi da ima dugovanje Srbijagasa, koje je na kraju juna dostiglo 15,5 milijardi dinara.


Ukoliko se ne reši problem tog duga, revizor će ga računati kao gubitak, precizirao je Kravčenko i dodao da NIS razume situaciju u kojoj se nalazi državna kompanija Srbijagas i da očekuje da se rešenje problema dugovanja nađe u dogovoru sa Vladom Srbije.

2024 © - Vesti online