Ponedeljak 30.07.2012.
13:16 >> 13:25h
J. L. Petković - Vesti

Rukovodstvo Gračanice se igra "velikog brata"

Odakle gradonačelniku prepiska?: DNKiM oštro protestuje
 

Kako DNKiM navodi u saopštenju, prepiska novinara Budimira Ničića dopisnika Glasa Amerike sa Kosova, u kojoj je postavio pitanja od opšteg interesa za zajednicu, odnosno istraživao ko je odgovoran za isključivanje vode u ambulanti u Čaglavici, i odgovori od Vataja, objavljena je na opštinskom sajtu pre emitovanja na "Glasu Amerike".

- Pitamo na koji je način gradonačelnik došao u posed ove prepiske? Šta je motiv njenog objavljivajna? Da li se ovim stavlja do znanja medijskim profesionalcima da se njihova prepiska prati i kontroliše? Na osnovu kog prava i zakona je izneo nečiju privatnu prepisku u javnost, i to preko zvaničnog opštinskog sajta koji bi trebalo da bude javno dobro svih građana?


Društvo novinara KIM smatra da taj postupak opštine Gračanica i njenog rukovodstva pre svega sadrži elemente krivičnog dela i poziva javnog tužioca da odmah reaguje:


- Takođe, smatramo da objavljivanje prepiske novinara sa svojim sagovornikom, osim toga što zadire u privatnost novinara, predstavlja pritisak na slobodu medija i na same novinare. Nekoliko puta smo upozoravali na pritiske koji dolaze od strane novoformiranih opština i apeluje na njihova rukovodstva da se prema medijima i novinarima ponašaju profesionalno i prema zakonu, a ne da se koriste
spletkama, ucenama i zastrašivanjem i da prestanu da se igraju "velikog brata", kada je reč o medijima.

2024 © - Vesti online