Nedelja 29.07.2012.
15:42
B92

Ples oko šipke na OI 2016? Bravo!

Svetska šampionka Natalija Tatarintseva na delu
 


Natalija Tatarintseva iz Ukrajine tako je pobedila u šampionatu u ženskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu održanom u Londonu, dok je Jevgenije Grešilov iz Rusije odneo medalju u muškoj kategoriji.


Timoti Trojtman, Izvršni potpredsednik Federacije kaže da ples oko šipke treba da bude Olimpijska disciplina, ne samo zbog toga što su plesači izuzetne atlete.

“Oni imaju takvu eleganciju i veštinu da oni apsolutno pripadaju Olimpijskim igrama. Međutim, pre takve inicijative moramo da se izborimo sa stereotipima koji prate ovaj sport“, kaže on. Doduše, striptizete ni malo ne pomažu igračima da se ostvare na sportskom nebu. Nedavno su lokalne prostitutke uništile saobraćajne znake u Novom Zelandu zato što su ih koristile kao šipke za ples.


Takav ples je seksi, ali Sandra Hafman, instruktorka plesa oko šipke, tvrdi da je za to potrebna i ogromna fizička spremnost.


“Dižete sopstvenu telesnu masu, kontrolišete svaki svoj mišić i pri tom vodite računa da je svaki pokret elegantan, a koreografija teče glatko“, objašnjava ona.

2024 © - Vesti online