Nedelja 29.07.2012.
12:51 >> 14:42h
Beta

Srpska štafeta i Siljevski bez finala na OI

Reprezentativac Srbije u plivanju Radovan Siljevski nije uspeo danas da se plasira u polufinale discipline 200 metara slobodnim stilom.

Siljevski je bio drugi u Grupi 2 sa vremenom jedan minut, 51 sekunda, 40 stotinki. To vreme nije bilo dovoljno da se Siljevski nadje medju 16 najbržih, pošto je za plasman u polufinale najslabiji rezultat bio 1:47,97.

Srpski plivači nisu uspeli da se plasiraju u finale štafete 4x100 slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto su bili 13. u današnjim kvalifikacijama.

Reprezentacija Srbije prvi put je učestvovala u ovoj disciplini na Olimpijskim igrama, a plivali su Milorad Čavić, Ivan Lenđer, Radovan Siljevski i Velimir Stjepanović.

Oni su trku završili za tri munuta, 18 sekundi i 79 stotinki, što je novi nacionalni rekord ali im je bilo dovoljno da se nađu ispred Mađarske i Venecuele.

Milorad Čavić je rekao je da je veoma zadovoljan rezultatom štafete u trci na 4x100 metara, iako je ekipa ostala bez plasmana u olimpijsko finale.


"Očekivali smo 15. mesto. U svakom slučaju, ovo je novi državni rekord, a danas (nedelja) je i rođendan Ivana Lenđera, nadam se da je ovo lep poklon i da će da traje narednih 20 godina. Zadovoljan sam i vremenom, to znači da sam u dobroj formi, ali svakako da sam imao još jednu priliku, znam da bi bilo bolje od toga", rekao je Čavić novinarima u Londonu.

On je naveo da je ova trka dobra uvertira za predstojeće izazove u Londonu.

"Manja je trema, svi su se nekako osetili atmosferu. Meni će ovo mnogo značiti za trku na 100 metara leptir", dodao je Čavić.

2024 © - Vesti online