Nedelja 29.07.2012.
06:33
Blic

Penzioner preživeo udar groma: Bogorodica mi spasla život

Foto: Ilustracija

- Probudio sam se negde oko dva sata. Bilo je veliko nevreme. Grmelo je na sve strane. Oko 3.15 sam iz krevet video da je kroz dimnjak izašla neka vatrena lopta i narastao je nekakav balon. Jednog trenutka se začula takva strahovita detonacija da sam pomislio da se srušila kuća. Bila je toliko jaka detonacija, koja me je naprosto podigla i odbacila sa kreveta - seća se Cvetković, a piše ''Blic''.


U sobi se od udara groma pojavila vatra na četiri-pet mesta. Gorelo je kod prozora i iza vrata. Počeo je da pada malter.


- U ćošku sobe je ikona Bogorodice, valjda me je ona zaštitila. Od tog jakog udara neka sila me podigla s kreveta i odbacila oko metra. Imam utisak da nisam samo pao s kreveta. U tom trenutku je pao luster. S prozora i tavana su počeli da padaju malter i šut - priča Siniša.


Sav isprepadan, uspeo je da izađe iz sobe i da potraži pomoć komšija koji su pomislili da se kuća zapalila.


- Kada su došli, vatra se bila ugasila. U sobi je bilo puno dima i prašine. Komšije se čude kako sam ostao živ - navodi užički penzioner.


Njegov komšija Gradimir Panić kaže da, kada je video koliko je bilo šuta, maltera i rupa na plafonu i luster koji je pao, pitao se kako je Cvetković uopšte ostao živ.


- Svi se još čudimo kako je preživeo silinu tolike detonacije i udara groma - kaže komšija Boban Živković.


Siniša je ostao nepovređen, jedino slabije čuje na levo uvo od siline detonacije.


- Nikakve druge smetnje ne osećam. Bio sam kod lekara na pregledu. Ušni lekar mi je rekao da nemam povrede, jedino su mi čistili uvo od prašine i šuta - dodaje Siniša i naglašava da će probati da obnovi kuću, koja je sagrađena 1926.

2024 © - Vesti online