Subota 28.07.2012.
20:12
Beta

Zlatić: Do poslednjeg metka je bilo neizvesno

Fantastičan rezultat Andrije Zlatića

"Posle nekog starta koji ni ja sam nisam očekivao, mada u streljaštvu ne možete očekivati ništa, toliko je nepredvidivo. Uspeo sam da se nekako povratim, da izvučem povoljan rezultat. Video sam krajičkom oka da je poslednji metak Vei Pang loše opalio, tako da sam skinuo veliki pritisak i uspeo da na kraju dobro pogodim i izađem kao osvajač bronzane medalje", rekao je Zlatić.

Zlatić je rekao da je u finalu čekao da ostali strelci prvi pucaju, da ne bi slušao konkurente kako opaljuju.

"Uvek poslednji pucam, to mi je neka taktika, da ne bih slušao druge kako opaljuju. Galama mi nije mnogo smetala pošto imam iskustvo sa Bundesligom gde je buka mnogo veća. Tu godinu sam osetio njihovu buku, tako da mi ova nije smetala", kazao je Zlatić.

On je ocenio da je imao šansu za srebrnu medalju, ali da je streljaštvo, ipak, nepredvidiv sport.

"Imao sam šansu za srebro, ali je streljaštvo nepredvidiv sport, ne možete da računate ni na šta", istakao je osvajač 99. medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama.

Na pitanje novinara zašto se ne smeje i pokazuje emocije pošto je osvojio medalju, Zlatić je rekao da je takav jer verovatno još nije svestan šta je uradio.

"Verovatno još nisam svestan, možda sutra kada se probudim, ili večeras kada ne budem mogao da zaspim. Što se mene tiče, žurka može da bude svako veče, pošto drugi imaju obaveze. Možda malo proslavim", kazao je Zlatić.

Ovaj 34-godišnji Užičanin je istakao da njegova medalje treba da bude podstrek, ne samo za ostale strelce, već sve srpske sportiste.

"Ovo može ostalim srpskim sportistima da skine teret sa ramena. Treba da udju u meč i ostvare što bolji rezultat. Ne samo strelci, nego i ostali. Sada ću sigurno pucati bolje. Sa mojih ledja je skinut veliki teret i daću sve od sebe da u malom kalibru budem što bolji", rekao je Zlatić, koji će na Igrama u Londonu učestvovati i u disciplini 50 metara malokalibarski pištolj.

Takmičenje u disciplini malokalibarski pištolj 50 metara zakazano je za nedelju.

Divac: Čestitke Zlatiću, na pravom smo putu


Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac čestitao je danas Andriji Zlatiću osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Londonu i kazao je da je cela ekipa na pravom putu.

 

"Mislim da smo na pravom putu da osvajamo medalje, da napavimo prave rezultate ovde. To je Zlatić ovde pokazao. Čestitke od svih nas iz Olimpijskog komiteta i hvala mu na tome", rekao je Divac posto je srpski strelac osvojio bronzanu medalju vazdušnim pištoljem sa 10 metara.

 

Srbija sada ima ukupno 99 medalja od 1912. godine, kada je prvi put nastupila na Igrama, a cilj je da se osvoji 100.

 

"Prvi korak je napravljen. Ne znam ko će osvojiti 100. Neka bude ponovo Zlatić, pokazao je da ima potencijala, a strelci da su pravi tim. Vrlo je moguće da neko od njih sutra dodje do stote medalje", rekao je Divac novinarima.

 

Predsednik OKS kazao je da je zadovoljan prvim danom takmičenja.

 

"Nije moglo bolje - prvi dan medalja. Žao mi je što (teniseri) Viktor (Troicki) i Jelena (Janković) nisu prošli dalje. Odbojkašice sam gledao, prvi set su odigrale fenomenalno, a onda su stale. Ali, razumljivo je, jer su stvarno imale mnogo problema i uspeh je što su uopšte došle posle svih nesreća sa povredama. Neka se odmaraju, pa ćemo videti", rekao je Divac.

2024 © - Vesti online