Subota 28.07.2012.
17:31
Beta

Povređeni padobranac zbrinut u Kragujevcu

Foto: Ilustracija

To je agenciji Beta potvrdio dežurni ortoped u jagodinskoj Opštoj bolnici Miki Zarkov. On je kazao da je drugi povređeni padobranac Aleksandar Pavlović (32) iz Beograda smešten na ortopediji u Jagodini "zbog dalje opservacije".

"Savić ima prelom vrata desne butne kosti što je teška telesna povreda. On je dobro zbrinut u našoj bolnici i u pratnji lekara je poslat u Kragujevac", kazao je Zarkov.

Pavlović ima nagnječenje karlice i postoji sumnja na prelom drugog slabinskog pršljena zbog čega je na opservaciji i daljoj dijagnostici u jagodinskoj bolnici.

Savić, je povređen prilikom skoka sa 1.000 metara, kada su mu se upleli pomoćni i glavni padobran, a Pavlović je povređen pri doskoku.

Oni su učestvovali na 13. Memorijalnom padobranskom kupu "Goran Ostojić i svi pali borci" u Jagodini.

Prema rečima organizatora, predsednika Aero kluba "Jagodina" Miladina Stevanovića, povređeni Savić je iskusan padobranac koji ima više od 1.000 skokova, ali se takve nezgode dešavaju čak i iskusnim padobrancima.

"Za 12 godina, od kako je počeo Memorijal, imali smo samo tri otvaranja rezevnog padobrana i nikakave teže povrede, a bilo je 4.500 skokova", rekao je Stevanović agenciji Beta.

On je potvrdio da će Memorijal po planu biti nastavljen u popodnevnim časovima.

Na 13. Memorijalnom padobranskom kupu "Goran Ostojić i svi pali borci", koji se održava danas i sutra u Jagodini, učestvuje 12 ekipa i 50 padobranaca iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Republike Srpske koji se takmiče u disciplini skokovi na cilj.

2024 © - Vesti online