Subota 28.07.2012.
12:32
Beta

Žestoki sukobi u Alepu, širom Sirije poginulo 11 ljudi

Vojska i pobunjenici se već više od nedelju dana bore za kontrolu u Alepu
 

U drugim napadima širom Sirije ubijeno je još devet ljudi, preneo je CNN. Režimske snage onemogućavaju dopremanje goriva i hrane u delove grada koji su pod kontrolom pobunjenika, izjavili su aktivisti, dodajući da ponegde nema struje i da su zalihe hrane smanjene.


Vojska i pobunjenici se već više od nedelju dana bore za kontrolu u Alepu, ali zamenik komandanta Slobodne sirijske vojske Balik Kurdi kaže da tek predstoji velika borba za koju se pripremaju obe strane.


Sve više lokalnih stanovnika napušta grad, a centar je postao "grad duhova", čijim ulicama hodaju samo borci.


Sirijska vlada je prethodnih dana rasporedila oko trgovinskog centra Alepa tenkove, helikoptere, teško naoružanje i vojne avione, dok se pobunjenici u gradu pripremaju za eventualni napad, prikupljajući municiju i medicinski materijal.


Komandant pobunjenika u Alepu Mustafa Abdulah izjavio je da vladine snage žele da potpuno opkole taj grad i da pošalju podršku sa svih stana i onda počnu granatiranje oblasti koje su pod kontrolom pobunjenika. On je dodao da pobunjenici neće imati dovoljno municije da odgovore na napade vojske i da će biti isto kao u Homsu.

2024 © - Vesti online