Subota 28.07.2012.
11:10
Slobodna Dalmacija

"Ne dajte četniku da zapeva u Kašiću"

Nije dobrodošao: Emil Bota sa grupom Dijamanti

"Zaustavimo nastupe Emila Bote i njemu sličnih, jer je četnik i ogrešio se o hrvatske zakone", kratak je sadržaj saopštenja koje su javnosti uputili iz benkovačkog Udruženja hrvatskih dragovoljaca, prenosi "Slobodna Dalmacija".

U pismu se pojašnjava da će se u mestu Kašić, na području grada Benkovca, 2. avgusta održati proslava Ilindana, odnosno slava svetoga Ilije i da će prisutne zabavljati izvesni Emil Bota i njegova grupa "Dijamanti".

Branitelji kažu da se protive nastupu tog turbo folk pevača i traže od državnih institucija zabranu njegovog nastupa. Oni optužuju Botu da je "učestvovao u oružanoj pobuni protiv Hrvatske".

Inače, organizatori koncerta žive u Srbiji i okupljeni su u Udruženje "Ravni Kotari" u kojoj su okupljene srpske izbeglice u Srbiji.


Bota je, inače, pre rata živeo u Benkovcu gde je i rođen 1972. Na internetu je dosta njegovih snimaka s turbofolk pesmama živopisnih stihova poput "Alaj bi te okitio, mala", "Otišla si, otišla, odnela si sreću" i "Pucaj, pravo u srce moje".

Emil Bota, koji trenutno živi u Beogradu, odbija sve optužbe izrečene na njegov račun. Kaže da je celi život pevao i da nikada nije počinio nikakav zločin prema bilo kome.

"Nosio sam uniformu, ali u to vreme mnogi su je nosili, što ne znači da su i počinili zločine. Ali, ko je god počinio zločin, neka i odgovara", kazao je za Slobodnu Dalmaciju estradni umetnik Emil Bota.

"Nameravam da odem u Kašić i tamo pevam. Ako se dogodi da taj nastup bude zabranjen, ja ću ipak krenuti put Hrvatske, u Benkovac, gde imam kuću. Prijaviću se u policijskoj stanici i zatražiti da se razjasne optužbe na moj račun. One su neosnovane... Niko me dosad nikada nije zaustavljao ili optuživao u Hrvatskoj, pa bi sada samo lud čovek krenuo na nastup u Hrvatskoj ako je za išta kriv..."

2024 © - Vesti online