Subota 28.07.2012.
14:14
V. Tasić - Vesti

Na estradi ima prostitucije

- Ne znam zašto se ljudi toliko kače za mene i moje reči. Valjda to čine zato što su dokoni i nemaju ništa pametnije da rade. Neka me pljuju i kritikuju, važno je samo da nisu ravnodušni prema meni. Za sve je kriva moja harizma! I da razjasnim, nikada sebe nisam poredila sa Dostojevskim, odlično znam ko je on, pročitala sam sva njegova dela. Nisam glupača, već pametna žena koja ne lupeta gluposti. Sad, ko nije shvatio šta sam rekla, njegov problem - kaže Maja.
 

Da li vam je zaparao uši neki od lapsusa koleginica?

- Nije, zato što ne slušam šta se po estradi priča. Uopšte me zanima šta ko radi i lupeta. Nemam vremena za tuđe živote, ne tiče me se šta ko radi i ne družim se sa kolegama. Toliko me ne zanimaju da više ne čitam ni dnevne novine. Ljude sa estrade ne mogu da slušam ni u jednoj varijanta - ni kako pričaju, ni kako pevaju. To nije moj svet i nikada niti sam bila, niti ću biti deo tog estradnog cirkusa.


Priča se da je mnogima pevanje samo pokriće i da na estradi cveta prostitucija?


- Sve je to tačno. Ali, ja se ne družim ni sa kim sa estrade, a kamoli sa takvima, pa ne znam detalje. Ispod časti mi je da pričam o tome.


Nije valjda da pojma nemate šta se dešava?


- Neću da znam jer 99 odsto onih koji sebe nazivaju pevačima nemaju veze s muzikom i uopšte ne znaju da pevaju. Oni su klasičan proizvod strašnog i suludog vremena u kome živimo. Važno je samo publici isprati mozgove i usmeriti ih na to se bave sporednim stvarima, dok ono glavno i važno promiče pored njih. Lako je manipulisati ljudima ispranih mozgova koji slušaju muziku kakva se sluša ovde. Mnogo je loših pevača, loše muzike, katastrofalno loših tekstova


Imate li ideju kako da se to promeni?


- Da se ja pitam, smenila bih sve muzičke urednike! Od onih na televiziji i u izdavačkim kućama, pa nadalje. Mnogi bi morali da budu i kažnjeni, iako ne podržavam bilo kakvo kažnjavanje ljudi. A ja nikad ne bih prihvatila da budem muzički urednik - nikad. Gledam sebe i svoju porodicu i ne volim da se bavim ispravljanjem krivih Drina. Negujem pravu, kvalitetnu muziku i da nema kojekavih na estradi koji pojma nemaju, mene ne bi imali sa kim da porede. U poređenju sa ostalima, ja sam uvek na dobitku.
 

Živim u stvarnom svetu


Na estradi se već danima priča kako Jelena Karleuša kupuje fanove na Tviteru. Šta vi kažete na to?


- Šta da kažem?! Takve stvari rade samo iskompleksirani ljudi! Meni to nije jasno jer ni u ludilu, ni u bunilu ne bih sebi tako podizala popularnost. Uopšte, sav taj virtuelni, lažni svet uopšte ne razumem. Ne volim kompjutere, internet i sve ta moderna sredstva komunikacije. Znam da na Fejsbuku imam nekoliko lažnih profila, pojma nemam ko ih je otvorio. Ja živim u stvarnom svetu, a taj virtuelni me uopšte ne zanima. 

 

Nedavno ste se našli na stubu srama jer ste pokazali donji veš.


- Ništa ja nikom nisam pokazala. Šta sam mogla kad sam pevala na bini koja je visoka dva i po metra? Da pevam, ili da jurim snimatelje koji su stajali ispod bine i zavirivali ispod moje suknje? Uostalom, meni popularnost te vrste nikada nije bila potrebna jer umem da pevam i nikada nisam morala usput da se bavim i još nekim stvarima - kaže Maja.

2024 © - Vesti online