Petak 27.07.2012.
17:11
Beta

SAD: Srbi, sarađivaćemo s vama, a vi sarađujte sa komšijama

Viktorija Nuland

Na brifingu za novinare održanom u četvrtak, na pitanje da li Vašington strahuje od povratka Srbije u prošlost zbog izbora vlade socijalista i naprednjaka, Nuland je rekla da se poruka SAD novom predsedniku i novoj vladi neće promeniti, objavljeno je na sajtu Stejt departmenta.


"Želimo da ova vlada ide napred brzo i konstruktivno i da unapredi regionalnu saradnju sa svim susedima, da pokaže čvrstu privrženost vladavini prava, nezavisnim demokratskim institucijama i da obnovi dijalog sa Kosovom pod vođstvom EU, jer je to najbolji način da se ostvari napredak po svim tim pitanjima", rekla je američka zvaničnica.


Misija OEBS-a čestitala na formiranju vlade

Šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Dimitrios Kipreos pozdravio je danas formiranje vlade Srbije i njenu posvećenost sprovođenju reformi i evropskim integracijama.


"Ohrabrujuće je da Srbija ponovo ima vladu koja jasno iskazuje posvećenost sprovođenju reformi i evropskim integracijama, odražavajući širok nacionalni konsenzus o ovim ciljevima", navedeno je u saopštenju Misije OEBS-a.


Izrazivši očekivanje da će vlada iskoristiti priliku da osnaži i ubrza proces reformi, Kipreos je rekao da je Misija OEBS-a spremna da nastavi da pruža podršku daljim reformama i jačanju demokratskih institucija i procedura.

2024 © - Vesti online