Petak 27.07.2012.
11:01 >> 12:01h

Srpski Vudstok u Banatskom Sokolcu

Potvrđen dolazak: Bend Osibisa nastupiće 18. avgusta
 

Tedi Osei, osnivač i vođa benda Osibisa, i zvanično je potvrdio njihov nastup na festivalu. Izrazio je veliko zadovoljtvo što će nastupiti na „srpskom Woodstock-u“, kako u žargonu zovu Rock Village.
 

Književna nagrada "Duško Vojinović"


Pored muzičkog dela programa, u okviru Rock Village festivala ustanovljena je književna nagrada „Duško Vojinović“.

Ova godina je posvećena poeziji i od preko 300 pristiglih pesama žiri će izabrati najbolje koje će recitovati glumac Petar Božović.

Dolazak kultnog afričkog benda Osibisa u malo banatsko mesto, na jedan od najautentičnijih festivala, pokazuje da je Srbija zaista specifična sredina i sa pravom priznata kao zemlja dobrih festivala.

Do skora je bilo nezamislivo da svetski poznati bend dođe u neko mesto u Srbiji, a da to nije Beograd ili Novi Sad, a evo, sada smo svedoci da Rock Village, koji se organizuje u selu od 250 ljudi, dočeka Osibisu.


Pored Sunshine Day i drugih poznatih hitova ovog benda, više hiljada posetilaca Rock Village-a će svakako imati priliku i čast da uživa u muziciranju vanserijskog benda kakav je Osibisa.


Prvi dan festivala, 17. avgust, rezervisan je za riječki LET 3, S.A.R.S, Block Out, Jamajčanina Ras Abrahama sa njegovim bendom, Hypnotized, Sharks, Snakes & Planes i nekoliko manjih bendova.
 

Tu se poštuje Bob Marli

 

Banatski Sokolac, mesto gde se održava Rock Village festival, nalazi se na svega 80 km od Beograda i mesto je postalo svetski poznato kada je 2008. godine otkrivena statua Boba Marlija. Bila je to prva statua podignuta u Evropi, legendi rege muzike i velikom borcu za slobodu i ljudska prava, što je sa velikom pompom propratilo na stotine svetskih medija.

Pored Osibise, 18. avgusta nastupaju Eyesburn, Dado Topić i TIME, Amala iz Rumunije, Vatreni Poljubac, Samostalni Referenti, Bolesna Štenad i nekoliko demo bendova.


Pored muzičkog dela festivala, tradicionalno će biti organizovana likovna kolonija i veliki moto skup, a očekuje se dolazak više od 300 bajkera, od kojih će se značajan broj smestiti u selu ili u improvizovanom kampu.


Organizatori ostaju pri stavu da neće naplaćivati ulaznice i da su dobrodošli svi ljudi dobre volje, na provod i zabavu kakvu teško mogu da dožive u Beogradu ili nekom većem mestu.


Ove godine se održava osmi po redu Rock Village, što već samo po sebi govori da se ne radi o festivalu kratkog daha.

Više detalja o samom festivalu i o tome kako doći do festivala može se videti na web sajtu festivala www.rockvillage.org.

2024 © - Vesti online