Petak 27.07.2012.
03:30
Večernje novosti

Građani prijavljuju čudne letelice

Ilustracija: Građani su više puta Direktoratu prijavljivali čudne letelice na nebu
 

Anonimne prijave građana pristižu u poslednjih šest meseci, a odnose se na nepravilnosti, koje bi po njihovoj oceni mogle da ugroze bezbednost vazdušnog saobraćaja.


Uz ozbiljnije primedbe, pre svega na račun pilota aviona, koji nisko lete iznad naseljenih mesta, a posebno onih koji zaprašuju komarce, ima i prijava da se na nebu iznad Srbije uočavaju nepoznati tragovi, koje su proizvele neke čudne letelice.
 

Ima i građana koji su "promašili temu" pošto su se žalili na nehigijenu u avionima, što izlazi iz okvira akcije Direktorata. U svakom slučaju, inspektori DCV svaku prijavu proveravaju, i do sada su naložili nekoliko takozvanih korektivnih mera.

Pre godinu dana Direktorat civilnog vazduhoplovstva pokrenuo je program dobrovoljnog i anonimnog prijavljivanja događaja, koji predstavljaju potencijalnu opasnost i mogu ugroziti bezbednost civilnog vazduhoplovstva.

"Sve prispele prijave detaljno smo obrađivali po istoj proceduri po kojoj proveravamo i sve druge događaje u vazduhoplovstvu kroz sistem obaveznog prijavljivanja", kaže, za Novosti, Katarina Andrić Milosavljević iz DCV.

2024 © - Vesti online