Četvrtak 26.07.2012.
16:19
24 sata

Baka sprečila pljačku mangom!

Otilija je osamdesetogodišnja baka koja je posetila prodavnicu svog zeta u trenutku kada su isto učinila i dva muškarca, sa nešto drugačijim namerama.

Starica pokazala da je nepokolebljiva


Jedan od njih uperio je pištolj u facu kasirke, a u jednom trenutku, i udario njime Otiliju u glavu. Međutim, to ovu hrabru portugalsku emigrantkinju nije pokolebalo - počela je da gađa lopove mangom i jabukama i tako stekla doživotno poštovanje svog zeta, koji se za vreme pljačke nalazio van radnje.


- Ona je prvo pogledala u svoju torbu kako bi našla nešto čime može da gađa lopove, a pošto nije ugledala ništa pogodno, okrenula se voću koje se nalazilo pored nje - priča Manuel.


- Bila je neverovatna! Nakon pokušaja pljačke rekla je da su lopovi imali sreće što nije pronašla ništa teže čime bi ih gađala - dodaje još ponosnija Otilijina ćerka.


Uprkos “mango napadu”, lopov je uspeo da pobegne iz radnje sa 500 dolara, a Manuel koji je pojurio za njima kada je shvatio šta se desilo, uspeo je da uhvati jednog od njih, dva bloka dalje.


Eduardo Torez Lopez (22) i Džesi DosSantos (24) ubrzo su uhapšeni i optuženi za oružanu pljačku opasnim oružjem kao i napad na lice starije od 60 godina.

2024 © - Vesti online