Četvrtak 26.07.2012.
12:23
24sata

Samo Putin ima degustatora

Prvo degustator: Vladimir Putin
 

Žil Bragar, osnivač kluba “Šefova nad šefovima” i bivši francuski šef kuhinje, otkriva da bezbednošću opsednuti ruski predsednik Vladimir Putin, zbog straha od otrova, čuva tradiciju srednjovekovnih careva i da specijalni ljudi pre njega probaju svako jelo, dok se uzorci hrane koja mu se priprema nose na analizu.


“Kušači još postoje samo u Kremlju, gde lekari proveravaju svako jelo, zajedno sa šefom kuhinje”, kaže on.

Bezbednosne provere hrane pre jela su, kako otkriva Bragar, često tražili i američki predsednici, među kojima je i Džordž Buš, a tokom njegovog putovanja u London svako jelo prethodno su morala da probaju dva agenta FBI.

Američki lideri naročito sumnjičavi prema neameričkoj hrani

 

Hilari Klinton je iz Bele kuće otpustila francuskog kuvara jer su joj njegova jela bila “suviše jaka”,

Predsednik Obama i njegova porodica, kako otkriva Kristela Komeford, šefica kuhinje pod trojicom najnovijih predsednika SAD, najviše vole voće i povrće, sa izuzetkom cvekle, koju Obama ne podnosi.

Američki lideri su naročito sumnjičavi prema hrani koja nije američkog porekla. Hilari Klinton je, recimo, iz Bele kuće otpustila francuskog kuvara jer su joj njegova jela bila “suviše jaka”, dok sadašnji predsednik Obama i njegova porodica, kako otkriva Kristela Komeford, šefica kuhinje pod trojicom najnovijih predsednika SAD, najviše vole voće i povrće, sa izuzetkom cvekle, koju Obama ne podnosi.

Nemačka kancelarka Merkel obožava sir, baš kao i sadašnji francuski predsednik Oland, dok je njegov prethodnik Sarkozi, antialkoholičar i fanatik zdrave ishrane.

“Šefovi nad šefovima” su veoma ponosni na svoju profesiju, veruju da je uloga koju igraju u svetskoj diplomatiji važna, a moto im je izjava velikog francuskog stratega Taljerana, tvorca diplomatskih banketa, koji je rekao Napoleonu: “dajte mi dobrog šefa kuhinje, a ja ću vama dati dobre sporazume”.

2024 © - Vesti online