Četvrtak 26.07.2012.
10:55
Politika

Iz vlade "leti" 1.500 javnih službenika

Od 2005/06. broj državnih službenika uvećao se za više od tri puta

Koliko je u Srbiji državnih službenika na položaju koje će ministri nove vlade moći da „odstrane” u roku od 45 dana od stupanja na snagu novog zakona o ministarstvima neće biti poznato dok se direktorka Službe za upravljanje kadrovima ne vrati sa godišnjeg odmora.

U vreme donošenja i početka primene Zakona o državnim službenicima 2005/06. godine tih službeničkih mesta bilo je oko 400. U međuvremenu, grananjem republičke administracije taj broj je dosta porastao, ali ipak, kažu upućeni, nije dostigao cifru od 1.500 mesta za službenike na položaju, kako su neki mediji preneli.

Vlada, inače, postavlja na položaj pomoćnika ministra, sekretara ministarstva, direktora i pomoćnika direktora organa uprave u sastavu ministarstva, direktora posebne organizacije i njegove zamenike i pomoćnike, direktora, zamenika i pomoćnika direktora službe vlade, zamenika i pomoćnika generalnog sekretara vlade, republičkog javnog pravobranioca, zamenika republičkog javnog pravobranioca i načelnika upravnog okruga.
 

2024 © - Vesti online