Četvrtak 26.07.2012.
13:05
Đ. Barović - Vesti

Amerika svira na đavoljoj harfi

MRAČNE TAJNE PENTAGONA: Svetozar Radišić
 

- Ta veza je obelodanjena još krajem devedesetih godina prošlog veka. Na jednom predavanju u Beogradu, profesor na Univerzitetu Kolorado, dr Rastko Maglić je govoreći na naučnom skupu pod nazivom "Nove Tesline tehnologije - kontrola jonosfere" upravo naveo primer sistema HAARP. Na istovetan način je u svojim radovima govorio i savetnik za razvoj predsednika Kanade, Dejvid Pit koji je u više navrata predlagao da se istraži primena Teslinog dela u oblasti niskofrekventnih elektromagnetnih zračenja - ističe jedan od najpriznatijih stručnjaka u Srbiji na ovu temu, Svetozar Radišić.


Doktor nauka i nekadašnji pomoćnik za strategije i doktrine u Kabinetu načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore, kaže da je reč o tehnologiji koja je veoma opasna.


- Dovoljno je reći da je popularni naziv projekta Harfa, a autor projekta američki fizičar Bernard Istlund je u više navrata rekao da je HAARP "harfa na kojoj anđeli ne sviraju". Reč je o projektu Opservatorije za istraživanje jonosfere, koja se nalazi u vojnoj bazi udaljenoj dvadesetak kilometara od mesta Gakona u zabačenoj divljini Aljaske i cela ideja je realizovan pod patronatom američke vlade. Otuda je ovaj sistem u zvaničnoj upotrebi vazduhoplovnih i pomorskih snaga SAD, a od jedne antene s početka ovog veka danas ih je oko 180 po celom svetu - kaže Radišić.


On ističe da je ono što posebno treba da brine to da je među ciljevima ovog projekta bilo i ispitivanje mogućnosti ometanja normalnog rada ljudskog mozga, "posredno" otvaranje ozonskih rupa, kao i kontrola vremenskih prilika u određenim regionima.


- U jednoj od domaćih studija o "geofizičkom ratu" utvrđeno je da se "jakim radio-predajnicima mogu stvoriti električni talasi u šupljini između jonosfere i prvobitnih slojeva na zemljinoj površini, a da se podešavanjem tih talasa na frekvenciju moždanih emisija čoveka mogu poremetiti moždane performanse, a time izazvati promene u ponašanju za duži period - zaključuje Radišić.

Opasnost po mozak


Radišić objašnjava da postoji čitav opseg frekvencija u okviru kojeg se može uticati na ljudski mozak i izazvati promena njegovih različitih mentalnih stanja.


- Na mozak aktivno utiču sva zračenja u opsegu od jedan do 50 herca. Beta talasi utiču na budno stanje, alfa talasi na stanje spokoja i potpune relaksacije; teta talasi na stanje pospanosti i delta talasi utiču na mozak u stanju dubokog sna. Jasno je šta je sve moguće veštačkim kombinovanjem svih ovih talasa - navodi Radišić.

2024 © - Vesti online