Četvrtak 26.07.2012.
12:00
S.A - Foto:

Borba sa tamom na početku

I zato njenoj sreći nije bilo kraja kada su joj novinari "Vesti" javili da joj je porodica S. iz Melburna poslala prilog od 150 australijskih dolara.


- Hvala im. Pomislila sam da su me svi zaboravili - kaže Nadica kojoj je nedavno prilog od 150 evra namenio štićenik Humanitarnog mosta Boban Mikić iz Vranja, čija borba za vid još traje.


Zahvaljujući ovim donacijama Nadica je bar korak bliže mogućnosti da ode na dve serije laserske akupunkture koje koštaju oko 500 evra, i koje bi joj pomogle da sačuva vid u postojećim granicama do operacije u Rusiji za koju joj je potrebno 2.400 evra. Za Nadicu to je nedostižan novac.

Kontakt adresa


Ukoliko ste spremni da pomognete, sa Nadicom Jelić možete da stupite u kontakt posredstvom telefona: ++381 63 15 21 387. Adresa je: Ulica proleterska 21, 23 271, Kumane kod Zrenjanina, Srbija.

Od kako zna za sebe, bori se... Do sada je imala dve operacije, novac su obezbedili humani ljudi, jer ni u ona srećnija vremena njeni roditelji nisu mogli da joj pomognu. Sada, kada u kući svi žive od skromne majčine radničke plate, Nadica strepi od budućnosti. Dioptrija od minus 23 ima tendenciju da se povećava.


- Pusti novac. Da sam ga imala i redovno išla na lasersku akupunkturu ne bih došla u ovako lošu situaciju. Zbog novca sam morala da prekinem školovanje za fizioterapeuta... Za sve što poželim, a želje su mi skromne, uvek se ispreči taj problem. Najveća želja mi je ipak da sačuvam vid, nastavim školovanje, živim normalno i osećam se korisno. Već godinama krećem se u svetu polutame, strahujući da bi i to malo svetla moglo zauvek da se ugasi. Najviše bih volela da taj novac mogu sama da zaradim, sramota me da molim i očekujem od drugih - kaže Nadica, pomalo gubeći nadu da će i treći put stići do ruskih lekara.


Veruje i da će čitateljka iz Ciriha održati obećanje i poslati joj najavljenu donaciju. Priželjkuje da i drugi ljudi osete koliko joj je teško i požele da joj pomognu. Ne odvaja se od telefona, a on nikako da zazvoni, da probudi novu nadu...

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online