Četvrtak 26.07.2012.
10:03
Vestionline, Beta

Skandal na OI: Domaćin pomešao zastave Koreja!

Fudbalerkama Severne Koreje na predstavljanju stavljena zastava Južne Koreje

Utakmica prvog kola Grupe G na Olimpijskim igrama odložena je na neko vreme, pošto su fudbalerke Severne Koreje napustile teren stadiona Hempden park u Glazgovu, zato što je pored njihovih imena na video bimu bila prikazana zastava Južne Koreje.

U znak protesta, rukovodstvo severkorejske reprezentacije je povuklo ekipu sa terena i odbilo da igra. Spor je, ipak, rešen na obostrano zadovoljstvo, kada su organizatori uputili zvanično izvinjenje, pa je utakmica odigrana sa dva dva sata zakašnjenja.

Organizatori Olimpijskih igara odmah su se izvinili zvaničnicima Severne Koreje zbog grube greške. U izdatom saopštenju Organizacionog komiteta Igara navodi se da je došlo do nenamerne greške.

"Izvinjavamo se članicama ekipe i Olimpijskom komitetu Severne Koreje, a preduzećemo sve neophodne mere da se tako nešto više nikad ne ponovi", navodi se u saoštenju.

Fudbalerke Velike Britanije pobedile na promociji Olimpijade

 

Takmičenje na ovogodišnjim Olimpijskim igrama počelo je juče utakmicom ženskih fudbalskih reprezentacija Velike Britanije i Novog Zelanda, dva dana pre svečanog otvaranja Igara, u petak, 27. jula.

Velika Britanija je u prvom kolu Grupe E na stadionu Milenijum u Kardifu pobedila sa 1:0, a jedini gol postigla je Stefani Huton u 64. minutu meča.

Fudbalski turnir na Olimpijskim igrama počeo je ranije zbog dužine rasporeda, a takmičenje u muškoj konkurenciji kreće danas. Takav raspored je uobičajen za olimpijske turnire u ovom sportu.

2024 © - Vesti online