Sreda 25.07.2012.
19:48
Beta

Tači: Podela Kosova neostvariv san

Hašim Tači: Građani sa severa Kosova treba više da veruju u kosovske institucije
 

"Podela Kosova je san koji se nikada neće ostvariti, bez obzira ko ga pominjao. Taj san koji je dugo postojao u Beogradu završio se jednom zauvek 25. jula prošle godine, kada su kosovske institucije preuzele kontrolu nad graničnim prelazima", rekao je Tači u intervjuu za Dojče vele.


Tači je istakao da je Kosovo celovito i da će ostati nepodeljeno u sadašnjim granicama.


"Moja poruka za građane koji žive na severnom delu Kosova jeste da više veruju u kosovske institucije. Oni su građani Kosova. Ja sam na raspolaganju svima, a i u tom delu Kosova mora biti vladavine prava, slobode kretanja, demokratije i ekonomskog razvoja", rekao je Tači.


Govoreći o dijalogu Srbije i Kosova uz posredovanje Evropske unije, Tači je rekao da neće biti uspeha u bilo kakvom budućem dijalogu bez primene postojećih dogovora.

Ešton s Tačijem o dijalogu sa Srbijom

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton i premijer Kosova Hašim Tači su u Briselu "razmotrili nužnost da se nastavi dijalog Prištine i Beograda". Visoka predstavnica EU je "istakla da ti razgovori treba da se obnove što je pre moguće, čim bude u Beogradu stupila na dužnost nova vlada", saopštila je Maja Kocijančič, predstavnica za štampu Ketrin Ešton.

2024 © - Vesti online