Sreda 25.07.2012.
11:50
Đ. Barović - Vesti

Teslinim oružjem na Srbiju!

- Ovaj antenski sistem je 3. maja, mimo znanja javnosti postavljen u mestu Beljina kod Barajeva, a ni resorna ministarstva za odbranu i zaštitu životne sredine nisu našla za shodno da srpskoj javnosti saopšte da je reč o opasnom uređaju koji se nalazi na samo 50 kilometara od glavnog grada - kaže Aleksić.


Prema njegovim rečima, javnost u Srbiji do danas nije saznala zbog čega je ovakav antenski sistem uopšte postavljen.


- HAARP je ništa drugo do elektromagnetna kontrola ljudske psihe i to su činjenice, a ne naučna fantastika. Takvo zračenje ljude može da učini bezvoljnim, mrzovoljnim ili veoma agresivnim i pošto je to sistem pod kontrolom SAD, one bi mogle, bez preterivanja, da Srbiju unište u roku od jednog dana - tvrdi Aleksić.


Forumi najčitanijih sajtova iz Srbije već su puni "teorija zavere", ali i najrazličitijih objašnjenja na koji ovaj antenski sistem radi.

180 antena po svetu


- Korišćenje jonozraka je poslednjih godina predmet istraživanja naučnika i time se bavi međunarodni Institut za ispitivanje jonosfere koji je osnovala privatna firma Arko, a pokrovitelj je kraljica Elizabeta druga. Koliko sam upoznat, u svetu je dosad postavljeno oko 180 takvih antena, ali je ogroman problem u tome što se naučnici u ovom trenutku ne bave štetnim uticajem takvog zračenja, već samo njegovom mogućom masovnom eskploatacijom - objašnjava Svetozar Radišić.

 


Nekadašnji pomoćnik za strategije i doktrine u Kabinetu načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore, pukovnik u penziji, Svetozar Radišić je jedan od retkih oficira koji su upozoravali na opasnost "neokortijalnog rata" o čemu je objavio i istoimenu knjigu.

Nikola Aleksić


- O Haarpu sam pisao još 1999. godine, ali za sada je premalo informacija da bi se izvukao zaključak o mogućem štetnom uticaju ovog antenskog sistema na stanovništvo u Srbiji - kaže Radišić i dodaje da ovakav sistem zaista može da dovede do tragičnih posledica, ali i da je na državi da sve to proveri kako se ne bi stvorila panika među stanovništvom.


- Elektronski akcelerator elektromagnetnih talasa služi za komunikaciju u zoni jono sfere, ali i sa podmornicama, zbog čega je ključni komunikacioni sistem u američkoj ratnoj avijaciji i mornarici - kaže Radišić i upozorava da zračenje Haarpa nije ni malo naivno.


- Država bi morala da obelodani zbog čega je takav sistem instaliran u Srbiji, ali i da omogući da se utvrdi moguća štetnost po okolinu i ljude. Vojno-tehnički institut ili Elektrotehnički fakultet iz Beograda imaju mogućnosti da to provere - navodi Radišić.


Prema njegovim rečima, HAARP deluje na frekfrencijama sličnim onima koje proizvodi ljudsko telo i u slučaju da se ti "signali" podudare, može doći do ozbiljnih zdravstvenih problema.


- Zato je veoma bitno saznati u kom pravcu je usmereno zračenje, na kojim frekvencijama, a na kraju i da li je ovo deo međunarodnog istraživačkog projekta i šta naša zemlja čini da bi maksimalno zaštitila svoje stanovništvo od mogućih štetnih posledica - zaključuje Radišić.

Iran optužuje Ameriku


Zvanični Teheran optužio je SAD da vode specijalni rat protiv Irana uz pomoć oružja Nikole Tesle, izazivajući najgore suše u poslednjih 40 godina. Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je prošle godine da Zapad "koristi specijalnu opremu" kako bi "sprečio kišne oblake da stignu do zemalja u regionu, uključujući i Iran".


Pentagon je već priznao mogućnost manipulacije vremenskim prilikama. Američka vojska je uz pomoć kontroverznog HAARP-a "indukovala jonosferske modifikacije". SAD navodno koriste HAARP za tajnu vojnu komunikaciju i špijunažu.

2024 © - Vesti online