Utorak 24.07.2012.
16:39
Beta

Skupština Srbije - 11:8 za vladajuće stranke

Odbori podelji kao i do sada - za vlast bitni, za opoziciju manje bitni resori
 

Prema tom dogovoru, koji treba da potvrdi Skupština, vladajućim strankama će, kako je nezvanično rečeno, pripasti odbori za odbranu i bezbednost, finansije, Kosovo i Metohiju, pravosuđe, privredu, ustavna pitanja i ljudska i manjinska prava.


Opozicione stranke dobile su odbore za evropske integracije, poljoprivredu, zdravlje i porodicu, informisanje i kulturu i ekologiju.


Zamenica predsednika poslaničke grupe Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković rekla je novinarima posle konsultacija da će predsednik parlamenta uoči današnje vanredne sednice saopštiti kako će izgledati podela odbora.


"Pokušali smo da se dogovorimo sa opozicijom o predstavljanju u odborima, ali i dalje me iznenađuje kako određeni ljudi ne mogu da shvate da su izbori završeni", rekla je Jorgovanaka Tabaković.


Niko od ostalih učesnika konsultacija nije hteo zvanično da se obrati novinarima.


Prema načelnom dogovoru, skupštinski odbor za odbranu i bezbednost vodiće Socijalistička partija Srbije, Kosovo i Metohiju Srpska napredna stranka, finansije Ujedinjeni regioni Srbije, pravosuđe Jedinstvena Srbija i ljudska i manjinska prava Socijaldemokratska partija Srbije.


Srpska napredna stranka vodiće odbor privredu i za ustavna pitanja, kao i Administrativni odbor.


Opoziciona Demokratska stranka vodiće odbor za evropske integracije, poljoprivredu, nauku i obrazovanje, odbor za zdravlje i porodicu, informisanje i kulturu, a Demokratska stranka Srbije odbor za zaštitu životne sredinu.


Na konsultacijama sa predsednikom parlamenta su bili predstavnici svih poslaničkih grupa. Za danas popodne je zakazana vanredna sednica na čijem su dnevnom redu izmene zakona o ministarstvima, o vladi i o uređenju službi bezbednosti.

2024 © - Vesti online