Utorak 24.07.2012.
09:22
Blic

Zvezda Jutjuba: Slavuj u kavezu

Mlada Britanka Džema Hikson muziku stvara u improvizovanom studiju u spavaćoj sobi
 

Džema je u Britaniji uglavnom nepoznata, ali zato je u Kini i na Dalekom istoku čuveno ime, sa skoro 12 miliona poseta na Jutjubu. Prošle godine je u Kini njen snimak osvojio prestižnu titulu "Najgledanijeg videa meseca" za teritoriju čitave zemlje.

 
Kaže da je muzika ono što je čini najsrećnijom, bilo da peva, piše, ili je samo sluša, i nada se da će jednom biti u stanju da koncert priredi i izvan svoje spavaće sobe.

Za snimanje i emitovanje muzike Džema koristi mikrofon, veb kameru i kompjuter. Počela je tako što je na Jutjub postavljala svoje verzije poznatih pesama.

Muziku stvara u improvizovanom studiju u spavaćoj sobi šestosobne kuće u mestu Malvern u Vursterširu, gde živi sa roditeljima. Nedavno je objavila prvi singl, “Never let go” (“Nikad ne odustaj”). Vokalni deo numere je snimila kod kuće, na laptopu, i nada se da će svojim pesmama skrenuti pažnju na nedaće svih koji pate od agorafobije.


Hiksonova od šeste godine pati od napada panike, a stanje joj se u međuvremenu pogoršavalo, tako da je u 16. godini bila prinuđena da napusti školu. Od tada, praktično, više i ne izlazi.

- Kad imam napad, osećam da mi ponestaje vazduha i čini mi se da će mi srce eksplodirati. Bukvalno se osećam kao da umirem. Logično znam da nemam čega da se bojim, ali kad stvarno probam da izađem, potpuno je drugačije - ispričala je Džema.

Pomoć je tražila kod desetina psihologa i hipnoterapeuta, ali niko od njih nije bio u stanju da je izleči.

VIDEO: Snimci Džeme Hikson na Jutjubu imaju milionsku posetu:

2024 © - Vesti online