Ponedeljak 23.07.2012.
19:14
Vestionline, Telegraf.rs

Navijači Levskog napadnuti u Sarajevu

Spremljen "doček" u Sarajevu - navijači Levskog

Provokacije koje su navijači bugarskog Levskog upućivali prethodnih dana navijačima Sarajeva na kraju su rezultirale nasiljem.

Na području opštine Stari Grad u Sarajevu u nedelju uveče je izbila masovna tuča kada je grupa, za koju se veruje da su navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, napala grupu državljana Bugarske, prenose sarajevski mediji.

Među napadnutima bilo je i vojnika EUFOR-a iz mađarskog kontingenta, koje su mediji u Sarajevu pomešali sa Bugarima, verovatno zbog sličnosti dve zastave, koje euforovci nose na rukavu. U komandi EUFOR-a u Sarajevu su potvrdili da je došlo do tuče.

"Istražujemo incident, svesni smo optužbi, sada je istraga u toku. I mi sakupljamo detalje", izjavio je za "Dnevni avaz" portparol EUFOR-a Dejvid Kolins.

Prema nezvaničnim informacijama, povređeni su pripadnici oružanih snaga EUFOR-a koji su branili jedan autobus koji je stigao iz Bugarske sa navijačima fudbalskog kluba Levski.

Prema pisanju bosanskih medija, tri osobe su povređene, ali iz Ministarstva unutrašnjih poslova nisu saopštili nikakve detalje u vezi sa ovim.

"Tri su osobe povređene u masovnoj tuči u Opštini Stari grad", saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo, bez naznaka da je bilo obračuna između navijača.

Mediji spekulišu da su sa jedne strane stajali navijači Sarajeva, a sa druge bugarski pripadnici EUFOR-a, koji su, prema nezvaničnom podacima, branili jedan autobus koji je navodno stigao iz Bugarske u kojem su se nalazili navijači Levskog.

Navijači Levskog su tokom utakmice protiv Sarajeva, koja se igrala u Bugarskoj prošle sedmice, istakli transparente kojima su veličali Ratka Mladića i Željka Ražnatovića Arkana, a istakli su i parolu ”Nož, žica, Srebrenica”.

Tim povodom, na društvenim mrežama već je počelo organizovanje ljudi u Sarajevu da “dočekaju” bugarske navijače na revanšu u četvrtak, 26. jula.

U meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Sofiji igrači FK Sarajeva su poraženi od Levskog rezultatom 1:0.

2024 © - Vesti online