Ponedeljak 26.10.2009.
20:57
Vestionline

Kastrova mlađa sestra bila agent CIA

Amerikanci mu nisu mogli ništa, a on gajio guju u nedrima: Fidel Kastro
 
Kastrova kontraobavještajna služba čak nije ni otkrila da njegova sestra sarađuje sa Amerikancima, a uspela je da spreči bezbroj atentata na lidera Kube koje je organizovala CIA, i drži kubanske emigrante pod kontrolom...

Huanita Kastro (76) je sad u penziji, koju je dočekala vodeći apoteku u Majamiju. Ona nije razgovarala ni sa Fidelom, ni sa drugim bratom, Raulom, više od četiri decenije. Nedavno je izdala i memoare, knjigu koja se zove “Fidel i Raul, moja braća, moja tajna istorija“. Huanita je u početku podržavala Fidelovu revoluciju iz 1959, ali se potom razočarala zbog načina na koji je njen stariji brat eliminisao protivnike i vodio državu u komunizam.

“Izgubila sam iluzije kad sam videla toliko nepravde. U svojoj kući u Havani sakrivala sam mnoge koje je Fidelov režim progonio. Jednog dana, osoba bliska i meni i Fidelu, prenela mi je poziv CIA na saradnju. Hteli su da razgovaraju samnom. Ispričali su mi puno toga zanimljivog, ali me i pitali puno toga zanimljivog... Na primer, da li sam spremna da preuzmem rizik rada za njih... Bila sam šokirana, ali sam pristala - rekla je Huanita Kastro.

2024 © - Vesti online