Ponedeljak 23.07.2012.
09:54
Večernje novosti

Zukorlić: Neću se kandidovati u BiH

Neću zbog razloga koje sam ranije spominjao ili nisam spominjao : Muamer Zukorlić
 

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić izjavio je u Novom Pazaru "da ne vidi sebe na mestu reisa Islamske zajednice BiH i da se neće kandidovati za naslednika dr Mustafe Cerića".

"Ne vidim sebe kao kandidata, ali, sve dok traje kandidatura ne treba isključiti ni tu mogućnost, iako su jako male šanse da se odlučim na takav korak, zbog razloga koje sam ranije spominjao ili nisam spominjao ", kaže Zukorlić naglasivši da će se odmah posle Ramazana održati izbori na svim nivoima u Islamskoj zajednici u Srbiji.

Zukorlić je ne tako davno važio za jednog od najozbiljnijih kandidata za naslednika dr Mustafe Cerića, koji na funkciji vrhovnog poglavara IZ BiH ostaje do jeseni.

Evidentiranje kandidata za reisa IZ BiH je do kraja ovog meseca, potom će svaki kandidat izložiti svoj program, a krajem septembra Sabor IZ BiH izabraće novog reisa koji će biti i vrhovni poglavar dela muslimana u Srbiji, jer je Mešihat IZ u Srbiji na čelu sa Muamerom Zukorlićem deo Islamske zajednice Bosne.

U Srbiji deluje i Rijaset IZ Srbije na čelu sa reis-ul-ulemom Ademom Zilkićem.

2024 © - Vesti online