Ponedeljak 23.07.2012.
10:29
Vestionline, Press

Džikić: Teško je nešto reći posle ovakvog poraza

"Svaka čast momcima, nedostajalo nam je sreće" - Aleksandar Džikić

Iako su u prvih sedam mečeva zabaležili sedam pobeda, naši "orlići" su zbog nešto lošije koncentracije i manjka sreće, prvo u polufinalu protiv Litvanije, a potom i protiv Španije 67:66, na kraju ostali bez odličja.

Izabranici selektora Aleksandra Džikića poraženi su u meču za bronzanu medalju, iako su u poslednjem minutu meča protiv Španije imali četiri poena prednosti (65:61). Međutim, dva promašena slobodna bacanja i nekoliko grešaka uslovili da ostanemo bez odličja i mesta na pobedničkom postolju.

"Teško je u ovim trenucima nešto smisleno reći, jer smo još pod utiscima uzbudljive završnice i svega što se dešavalo u finišu utakmice. Mislim da smo mogli da pobedimo, bili smo blizu i apsolutno ne bi bilo nezasluženo da smo slavili i osvojili bronzanu medalju. Zahvalio bih se momcima, koji su izdržali ceo program i nadam se da će imati uspeha u daljim karijerama. Ovo je svakako bila prilika da ih proverimo i da saznamo praktično sve što treba da znamo u eventualnoj preporuci za dalje nastupe u reprezentativnim selekcijama", istakao je za zvanični sajt posle meča selektor Aleksandar Džikić.

2024 © - Vesti online