Nedelja 22.07.2012.
11:49 >> 13:53h
rts rs

SNS predložio ministre: Ivan Mrkić, šef diplomatije

Naprednjaci su za šefa diplomatije predložili Ivana Mrkića, karijernog diplomatu i bivšeg ambasadora na Kipru
 

Lider naprednjaka, Aleksandar Vučić predložio je imena ministara Glavnom odboru: Milan Bačević, ministar rudarstva, Goran Knežević, poljoprivrede, Ivan Mrkić šef diplomatije, Bratislav Petković kulture, Alisa Marić sporta, a Zorana Mihajlović, energetike, a Aleksandar Vučić odbrane.

Posle sednice Glavnog odbora SNS-a u beogradskom Sava centru, Vučić je novinarima rekao da će potpredsednica SNS Jorgovanka Tabaković biti na jednom od najvažnijih mesta u državi, ali nije rekao na kojem.

"Uskoro ćete videti, sve što sam želeo, rekao sam", kazao je Vučić.

On je rekao i da će sekretar Skupštine biti Jana Ljubičić. Po njegovim rečima, Glavni odbor SNS je danas utvrdio kandidate SNS za ministre u vladi koja će imati 17 resora i 19 članova.

I Socijalistička partija Srbije danas ima sednicu Glavnog odbora, koja počinje u 13 časova u sedištu te stranke.

KO JE IVAN MRKIĆ?

 

Ivan Mrkić (59) je iskusni diplomata i bivši šef kabineta Dobrice Ćosića u vreme kada je on bio predsednik Jugoslavije. Mrkić je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova od 1977. godine.

 

Bio je ataše pri misiji SFRJ u Ujedinjenim nacijama, savetnik pri misiji u EU i ambasador Jugoslavije na Kipru i Srbije u Japanu.

 

Mrkić je od 1993. do 1999. bio u diplomatskoj službi na Kipru - prvo kao otpravnik poslova, a potom kao ambasador.  Mediji su spekulisali da je porodica Slobodana Miloševića svoj novac iz Srbije na Kipar slala ambasadoru uglavnom preko diplomatske pošte. Mrkić nikada nije demantovao te navode medija.

2024 © - Vesti online