Subota 21.07.2012.
11:46
Srna

"Nema kvazidržava u Srbiji"

Ne možemo da imamo kvazidržave u okviru Srbije: Tomislav Nikolić
 

Nikolić je ocenio da su takva reagovanja na odluke Ustavnog suda pokušaj rušenja pravne države, te istakao da bi to trebalo sprečiti i sankcionisati, ali da "ne zna da li je država u stanju da kazni političare koji se protivustavno ponašaju".

"Posebno je nedopustivo da političari komentarišu odluke Ustavnog suda. Na političarima je da odluke Ustavnog suda prihvate i dalje se bave politikom ili da ne prihvate i odu iz politike", rekao je Nikolić za beogradski nedeljnik "Pečat".

On je rekao da su neustavne nadležnosti Statuta Vojvodine, te podsetio da je svaki član tog statuta, koji je Sud proglasio neustavnim, već bio osporen u raspravi u parlamentu Srbije.

"Ne možemo da imamo kvazidržave u okviru Srbije", naglasio je Nikolić.

On je naveo da Demokratska stranka Borisa Tadića "mora da zaustavi svoje čelnike iz Vojvodine, koji govore protiv Ustava, najvišeg pravnog akta jedne države".

Kada neko kaže da bi trebalo priznati nelegalnu državu Kosovo ili da je neka odluka Ustavnog suda politička i da to neće prihvatiti, Nikolić smatra da je "tužilac taj koji bi trebalo da proceni da li tu ima nezakonitog ponašanja ili je reč o slobodi govora".

2024 © - Vesti online