Subota 21.07.2012.
09:22
Blic

DSS zna kako do 10 milijardi evra iz Rusije

 Imamo plan za saradnju sa Rusijom. Nenad Popović
 

Da li imate kontakte sa SNS i očekujete li učešće u vlasti budući da ste podržali Tomislava Nikolića kao predsedničkog kandidata?


- Podrška koju smo dali Nikoliću usledila je posle političkog sporazuma SNS i DSS. Ključne tačke tog dogovora su da se o članstvu Srbije u EU, odnosno o političkoj, kao i vojnoj neutralnosti, mora odlučivati na referendumu i da nema promene Ustava bez saglasnosti naših stranaka. Stojimo i dalje čvrsto iza tog sporazuma.


Očekujete li da će Rusija uputiti Srbiji neku finansijsku potporu, kao što je najavljivano?


- To zavisi od toga da li će nova vlada želeti i da li će umeti da obezbedi pomoć od Rusije. Prošla vlada je svaki naš predlog da se pomoć traži u Rusiji ispratila sa podsmehom. Tome su se podsmevale i pojedine opozicione stranke, kao i neki takozvani analitičari, ali sada ih je život sve demantovao. Rusija će Kipru, koji predsedava Unijom, dati kredit od ukupno 7,5 milijardi evra. Takođe, još neke članice EU pregovaraju o pomoći iz Rusije. Kao što smo već govorili DSS zna kako Srbija može da obezbedi 10 milijardi evra iz Rusije koje bi bile uložene direktno u domaću privredu.

2024 © - Vesti online