Subota 21.07.2012.
10:32
Pressonline.rs

Jovanović u problemu, Donjeck na pragu gašenja

Klub ostao bez dvorane - trener Donjecka Vlada Jovanović

"Glavni problem je to što nemamo gde da igramo. Razgovarao sam sa direktorom hokejaškog kluba Donbas koji me šokirao izjavom da je Donjeck grad hokeja i da nije neophodno da u njemu egzistira i košarkaški klub", izjavio je Sergej Djadečko, prvi čovek košarkaškog kluba, ukrajinskim medijima.

"Ne razumem odsustvo sluha u gradu, pogotovo što smo u prethodnoj sezoni imali posećenost oko 4500 gledalaca po meču. Ne preostaje nam ništa drugo nego da pomoć potražimo od predsednika Košarkaškog saveza Ukrajine, a i od Viktora Janukoviča, predsednika države koji nam je čestitao osvojenu titulu. Ukoliko ne dobijemo njihovu pomoć moraćemo da stavimo katanac na vrata kluba", dodao je Djadečko.

Košarkaškom klubu, koji je nakon osvojene dve vezane titule u Srbiji preuzeo Vlade Jovanović, ove sezone predstoje mečevi u kvalifikacijama za Evroligu i aktuelna situacija se mora što pre rešiti.

U Donjecku je planirana izgradnja dvorane kapaciteta 6000 mesta za Evropsko prvenstvo 2015. godine, čiji je domaćin Ukrajina. Međutim, njena izgradnja još nije ni započeta.

2024 © - Vesti online