Petak 20.07.2012.
17:38
Beta

Zaposleni u Politici dobili garancije o isplati zarada

Foto: Arhiva
 

Na protestu ispred zgrade "Politike" u Cetinjskoj ulici u Beogradu članovi Samostalnog sindikata u "Politici a.d." zatražili su isplatu jedne i po plate i upozorili da ukoliko ne postignu dogovor "Politika" neće izaći.

Kako je naveo UNS, na sastanku je dogovoreno da zarade budu isplaćene nakon što "Politika a.d." dobije novac po naplati presude, koja se očekuje ovih dana.

Dogovoreno je i da se po formiranju nove vlade zatraži rešavanje "nagomilanih problema u toj firmi". U suprotnom, zaposleni će stupiti u generalni štrajk.

Predsednik tog sindikata Miodrag Obradović rekao je novinarima da zaposleni osim isplate duga traže i da se ispita odgovornost "onih koji su 'Politiku a.d.' doveli na ivicu stečaja".

Na današnjem protestu zaposlenima se pridružio i generalni direktor Zeferino Grasi koji je podržao njihove zahteve.

"Štamparija, koja je stub 'Politike' u finansijskom smislu, radi punim kapacitetom, ali ne može da naplati potraživanja. Pored toga na red je došla i otplata kredita uzimanih za kupovinu opreme i to je nešto što 'Politika a.d.' ne može da izvede bez pomoći države", rekao je Grasi.

On je dodao i da "Politika a.d." traži pomoć od Vlade, jer je država većinski vlasnik kompanije, ali i ocenio da je nezgodan trenutak jer tehnička vlada nema kapaciteta da im izađe u susret.

2024 © - Vesti online