Petak 20.07.2012.
15:43
Smedia

Čovek umirao na pločniku, prolaznici ga mirno zaobilazili

Čovek bez svesti leži na pločniku, niko ni ne pomišlja da mu pomogne
 

Video snimak koji je nedavno objavila američka policija, a na kojem se vidi kako prolaznici zaobilaze telo muškarca koji umire na pločniku, šokirao je svet.

Edgara Franciska Agilara (35) udario je automobil u blizini autobuske stanice u Arlingtonu. Na video zapisu jasno se vidi kako ljudi zaobilaze njegovo telo i mirno ulaze u autobus. Nijedan od prolaznika nije stao i pogledao muškarca koji je u tim trenucima "umirao ili već bio mrtav", pišu američki mediji.

Čak su i putnici autobusa gledali stravični prizor kroz prozor, ali niko ništa nije učinio. Policija Okruga Arlington pre nekoliko dana objavila je ovaj snimak, u nadi da će neko od svedoka nesreće istupiti i pomoći u pronalasku krivca.

- Samo želimo da neko posvedoči o tome šta se dogodilo. "Desilo se to, video sam to...", to je sve što nas interesuje - rekao je portparol arlingtonske policije, Dastin Sternbek. Naša namera je samo da navedemo svedoke da pomognu policiji. Ne želimo te individue kriviti za nešto - dodao je.

Sternbek je otkrio i da je vozač koji je udario nesretnog muškarca bio "jako kooperativan", ali da je slučaj još uvek otvoren i da je potrebno utvrditi šta se tačno desilo.

2024 © - Vesti online