Petak 20.07.2012.
14:59 >> 15:01h
RTV Vojvodina

DSS: "Dobrodošli u Novi Sad, Srbija"

Poruka omladine DSS na Petrovaradinskoj tvrđavi
 

Transparent postavljen u toku "Egzita" bio je "čista politička provokacija i zloupotreba jednog muzičkog festivala", izjavio je novinarima predsednik Gradskog odbora DSS Borko Ilić i naglasio da je nedavnom odlukom Ustavnog suda Srbije jasno rečeno da Srbija ima jedan glavni grad, a to je Beograd.

Za nas je Novi Sad bio i ostaće srpska Atina i neće biti glavni grad nekakve, kako je rekao, kvazi-države Vojvodine koju "pojedinci pokušavaju da naprave tihim maršom kroz institucije".

llić je rekao da se mora poštovati odluka USS, kojom je između ostalog, neustavnom proglašena odredba Statuta Vojvodine o Novom Sadu kao glavnom gradu pokrajine.

On je izrazio očekivanje da nova pokrajinska administracija "upodobi Statut Vojvodine u skladu sa odlukama Ustavnog suda", a ne da se, kako je rekao, otvara nova politička kriza u pokrajini i konstantno pokušava stvaranje nekakve "lažne krize na relaciji Beograd - Novi Sad".

Transparent na engleskom jeziku "Welcome to Novi Sad, the capital of Vojvodina" ("Dobro došli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine") postavljen je 13. jula na zidine Petrovaradinske tvrđave.

Portparolka festivala Egzit Marija Bušić potvrdila je tada da je transparent "Dobrodošli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine!" postavljen u znak protesta zbog odluke Ustavnog suda Srbije.

2024 © - Vesti online