Petak 20.07.2012.
11:07
B92

LE: Tadić i Subašić strelci

Dušan Tadić pogodio je za neočekivani remi Tventea sa Inter Turkuom (1:1) u Enšedeu, dok je Branimir Subašić pogodio u remiju Kazara sa Lehom.

Najubedljviji je bio Metalurg koji je pregazio nikšićki Čelik 7:0, a šest golova postigao je Slaven protiv Portdauna. Osam golova viđeno je u Plovdivu (Lokomotiva - Vitese 4:4), a polovičan uspeh imali su timovi iz bivše Jugoslavije. 

Prvi gol dana postigao je bivši igrač Crvene zvezde Branimir Subašić koji je doneo prednost Hazaru iz Lankaranu protiv Leha, ali su Poljaci do kraja meča ipak izjednačili. Do 87. minuta za goste je igrao Vojo Ubiparip, dok je poslednjih pola sata na terenu bio 35-godišnji Ivan Đurđević.

Remi u gostima ostvarila je i druga poljska ekipa, Legija je dva puta vodila u Litvaniji, ali je ipak igrala 2:2 sa Metalurgsom u Liepaji. Miroslav Radović igrao je ceo meč, dok je Danijel Ljuboja šansu dobio u poslednjih 15 minuta za goste.

Sreće nije imala Zeta. Crnogorci su dva puta vodili u Finskoj, ali su ipak izgubili 3:2 od JJK, zahvaljujući het-triku Tamaša Gruboroviša.


Kazahstanski Ordabasi debitovao je u Evropi protiv našeg debitanta Jagodine, a već u drugom kolu je potvrdio da je dovljno ozbiljan tim. Ordabasi je gostovao velikom Rozenborgu, gubio je 2:0 na poluvremenu u Trondhajmu, ali je u poslednjih 15 minuta stigao do remija, i to golom u 93. minutu. 

Poraz je doživeo predstavnik BiH Sarajevo, ali "bordo" klub ima razloga za zadovoljsvto. Levski je u Sofiji slavio sa samo 1:0, pa će biti interesantan revanš na Koševu.

Najubeljiiviju pobedu u četvrtak ostvario je ukrajinski Metalurg, a u Donjecku je stradao Čelik iz Nikšića, bilo je 7:0, uz het-trik Gevorga Gazarjana. Ceo meč za domaćin odigrao je bivši fudbaler Partizana Đorđe Lazić.

Veoma ubedljiv bio je i Slaven Belupo koji je u Koprivnici pregazio Portdaun sa 6:0, a tri gola postigao je Nikola Rak.

Od Srba strelac je bio i Goran Karanović, momak rođen u Beogradu koji je nastupao za mladu reprezentaciju Švajcarske. On je postigao prvi gol u pobedi Serveta nad Gandzasarom, u čijem timu su igrali Dejan Vukomanović i Goran Obradović.

Najveće iznenađenje dana je svakako remi Tventea sa Inter Turkuom, 1:1. Finci su vodili do 66. minutu kada je Dušan Tadić doneo izjednačenje holandskom timu.

Liga Evrope, 2. kolo kvalifikacija:
Anži – Honved 1:0
Kazar Lenkoran – Leh 1:1
Liepaja – Legija 2:2
Milsami – Aktobe 4:2
Naftan – Crvena zvezda 3:4
Lokomotiva Plovdiv – Vitese 4:4
Renova – Gomel 0:2
Levadia – Anartozis 1:3
Inter Baku – Asteras 1:1
JJK – Zeta 3:2
Olimpija Ljubljana – Tromzo 0:0
Metalurg Rustavi – Viktorija Plzenj 1:3
Diferdanž – Gent 0:1
Soligorsk – Rid 1:1
Arhus – Dila Gori 1:2
AIK – Hafnafjordur 1:1
APOEL – Senica 2:0
Eskisehi – Sent Džonston 2:0
Levski – Sarajevo 1:0
Metalurg Donjec k – Čelik Nikšić 7:0
Mlada Boleslav – Tor 3:0
Rozenborg – Ordabasi 2:2
Ruh – Metalurg Skoplje 3:1
Slaven – Portdaun 6:0
Tirana – Olesund 1:1
Sparta Trnava – Slajgo 3:1
Bnei Jehuda – Shirak 2:0
Dačia – Elfsborg 1:0
Rapid Bukurešt – MiPa 3:1
Jang Bojs – Zimbru 1:0
Žalgiris – Admira 1:1
Servet – Dandzasar 2:0
Tvente – Inter Turku 1:1
Mura – CSKA Sofija 0:0
Makabi Netanja – Kups 1:2
Osijek – Kalmar 1:3
Slovan Bratislava – Videoton 1:1
Hajduk Split – Skonto Riga 2:0
Vojvodina – Suduva 1:1
Široki Brijeg – Sent Patriks 0:1

2024 © - Vesti online