Petak 20.07.2012.
08:50
Danas

Novi vlasnik Politike nije podneo poresku prijavu

Prema njegovim rečima, PU nema nikakvu informaciju za prodaju udela u tom listu.

''Kada se to dogodi, Poreska uprava će obavestiti javnost, kao i o eventualnoj visini poreza koji treba da se plati. Od trenutka prodaje novi vlasnik ima rok od 15 dana da PU dostavi poresku prijavu“, istakao je Radosavljević, navodi ''Danas''.

Poreska uprava još nije dobila prijavu za oporezivanje na kapitalnu dobit od kupca udela u listu Politika ''Ist medija grupe“

Liberalno-demokratska partija (LDP) zatražila je formiranje anketnog odbora u Skupštini Srbije koji bi ispitao sva dešavanja oko prodaje udela kompanije VAC u dnevnom listu Politika. Funkcioner LDP Zoran Ostojić uveren je da će za formiranje tog anketnog odbora biti i DS, koja tvrdi da nema veze s tim poslom, ali i vladajuća većina.

On je ocenio da je zanimljivo da se niko od predstavnika državnog kapitala u Politici još nije oglasio tim povodom i napomenuo da nije reč o bilo kojem listu u Srbiji, nego o najstarijim novinama na Balkanu.

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je juče da je Agencija o promeni vlasništva u Politici saznala iz medija i da na osnovu tih informacija ne vidi elemente za postupanje Agencije.

''Mi nismo tužilaštvo. Tužilac je pozvan da čita novine i da reaguje ako smatra da postoji krivično delo ili sumnja“, rekla je Markovićeva.

Ona je istakla da je transparentno vlasništvo nad medijima jedan od važnih ciljeva u novoj strategiji borbe protiv korupcije, koja je u pripremi, a da se to pominje i u postojećoj strategiji.

Moskovska ''Ist medija grupa“ preuzela je 50 odsto preduzeća Politika novine i magazini od bečkog Ost holdinga, u vlasništvu nemačke kompanije VAC. Ovaj udeo u Politici prodat je za 4,7 miliona evra.

2024 © - Vesti online