Četvrtak 19.07.2012.
18:50
Vestionline, smedia.rs

LE: Zvezda pobedila Naftan u goleadi

Sedam golova u na meču u Belorusiji

Golove za Zvezdu postigli su Filip Kasalica u 9. i 69, kao Luka Milunović u 18. i 34. minutu. Aleksandr Gavrujško postigao je dva gola za Naftan - u 47. iz penala i u 67. minutu, a drugi strelac za beloruski tim bio je Valeri Žukovski u 76. minutu.

Zvezda je u beloruskom mestu Vitebsk pokazala dva lica jer je na poluvremenu vodila čak sa 3:0, ali igrači Naftana su drugo poluvreme počeli znatno ofanzivnije i posle penala najpre smanjili na 3:1, a malo potom i na 3:2. Potom su propustili veliku šansu da izjednače, jer je odbrana Zvezde delovala pogubljena, ali su crveno-beli odmah posle toga postigli gol za 4:2, a Naftan je uspeo da smanji na 4:3.


Fudbaleri Crvene zvezde ušli su agresivnije u ovaj meč sa željom da pitanje prolaska u narednu rundu reše već u prvom meču. Vrlo brzo su crveno-beli došli do vođstva, pošto je u 9. minutu posle kornera Lazovića glavom pogodio Kasalica.

Samo devet minuta kasnije Zvezda je duplirala prednost, pošto se posle šuta Kasalice u šesnaestercu Naftana najbolje snašao Milunović. U 34. minutu na semaforu je bilo 0:3, jer je posle sjajnog prodora po desnoj strani i centaršuta Lazovića, Milunović sjajno prihvatio loptu i plasirao je u donji desni ugao.

Nastavak meča nije najbolje počeo po crveno-bele. Domaći fudbaleri su već u 47. minutu uspeli da smanje rezultat i to sa bele tačke, pošto je Maksimović oborio napadača Naftana u kaznenom prostoru, pa je sudija morao da pokaže na belu tačku. Precizan sa 11 metara bio je Gavrujško.

Dugo nije bilo prilika sve do 67. minuta, a onda je u periodu od dva minuta viđena prava fudbalska drama. Prvo je Gravjuško iskoristio slabu reakciju odbrane Zvezde i smanjio na 2:3, da bi već u sledećem minutu Naftan imao priliku da napravi neverovatan povratak i dođe do izjednačenja.

Ipak, priliku su propustili, a u kontranapadu Filip Kasalica je u 69. minutu svojim drugim golom vratio dva gola prednosti crveno-belima. Konačan rezultat je postavljen u 76. minuti, kada je posle greške Krnete u odbrani strelac za belorusku ekipu bio još jedan rezervista Žukovski.

Do kraja meča domaćini su pokušavali da dođu makar do izjednačenja, ali u tome nisu uspeli, pa će crveno-beli na revanš u Beograd poneti jedan gol prednosti.

2024 © - Vesti online