Četvrtak 19.07.2012.
14:44 >> 15:25h
Blic

Milica Delević nije prihvatila da bude član vlade

 DS pokazala da joj nisu važni građani: Aleksandar Vučić
 

"Žao mi je što Milica Delević nije prihvatila da bude ministar u vladi i žao mi je što je DS pokazala da su joj partijski interesi važniji od interesa građana", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je namera SNS bila da pokažu da su joj građani Srbije važniji od bilo čega.

Vučić je rekao da je postignut dogovor sa Sulejmanom Ugljaninom i Rasimom Lajićem o ulasku u novu vladu, koja će imati široku podršku u Skupštini, što je, kako je kazao, važno zbog reformi, stabilnosti države, kao i odnosa prema nacionalnim manjinama.

Vreme će pokazati kakva je ponuda bila. Milica Delević

Delević: Odluka o ulasku u vladu ne može biti lična

Direktorka Kancelarije za pridruživanje EU i funkcionerka Demokratske stranke (DS) Milica Delević izjavila je danas, povodom navoda da joj je ponuđeno mesto u
novoj Vladi, da odluka o eventualnom ulasku u Vladu, koju u parlamentu neće podržavati DS "ne može biti lična niti za jednog člana stranke".

"Samo upućivanje ponude članu i funkcioneru sada opozicione stranke jeste neuobičajeno. Neuobičajene su, doduše, u Srbiji i okolnosti. U njima se i sada kao i 2008. godine, proverava snaga da se odgovori na teške izazove, ali i sposobnost da se prevaziđu duboke podele u zemlji nastale tokom devedesetih i politike koje su do njih dovele", navodi se u izjavi Milice Delević dostavljenoj Beti.

Milica Delević je navela da će vreme i rezultati rada nove Vlade pokazati da li je ponuda da ona bude deo vlade "učinjena da bi se bolje odgovorilo na izazove u spoljnoj politici i brže kretalo ka Evropi, u šta veruje i čemu će se kao građanka Srbije iskreno obradovati, ili da bi se DS podelio, a međunarodni partneri kratkoročno obradovali".

"Vreme će, takođe, pokazati i kakav će stav zauzeti DS o onome što nova Vlada bude činila na približavanju EU. Verujem, i kao član stranke ću na tome raditi, da će biti konstruktivan ukoliko ti koraci budu onoliko hrabri koliko je bila ponuda da se jedno važno mesto da nekom iz opozicije, a zbog njegove nesporne privrženosti
evropskom putu Srbije", izjavila je Milica Delević. Prema njenim rečima, samo takav pravac Vlade i samo takav stav DS su u najboljem interesu građana Srbije.

2024 © - Vesti online