Četvrtak 19.07.2012.
09:29
Kurir

Marko Milošević tajno u Beogradu

Marko je doleteo privatnim avionom i nije prošao carinsku kontrolu, jer se njegovo zadržavanje na aerodromu vodi kao boravak u tranzitu
 

- Marko je na Surčin stigao po podne privatnim avionom. Sa piste je otišao najpre u VIP salon aerodroma, gde se sastao s jednim srpskim političarem. Čim su završili razgovor, koji je trajao oko dva sata, Marko je napustio salon i ponovo otišao avionom. Na aerodromu čak nije prošao pasošku kontrolu, već je to vođeno kao boravak u tranzitu - priča dobro obavešteni izvor Kurira i nastavlja:

Pre samo nedelju dana, Markova nevenčana supruga Milica je rekla da je onteško bolestan i da se ne vraća u Srbiju

Na aerodromu su novinarima potvrdili da "postoji mogućnost da putnici poslovne avijacije (odnosno privatnih aviona), isto kao i putnici na redovnim linijama, borave u tranzitu na našem aerodromu, pritom ne ulazeći u zemlju, zbog čega i ne prolaze pasošku kontrolu".

- Ti putnici mogu da borave u tranzitnoj, restriktivnoj zoni aerodroma, a mogu da borave i u VIP salonu, zavisno od svojih zahteva - kažu na aerodromu, navodeći da je spisak putnika na svim letovima, vlasništvo avio-kompanija.

Milošević je rešio da poseti Srbiju samo četiri meseca nakon što je oslobođen krivičnog gonjenja, a posle 12 godina skrivanja u Rusiji. Naime, Apelacioni sud je 8.

Pobegao 2000. godine

Marko je pobegao u Rusiju 6. oktobra 2000. godine, nekoliko sati posle svrgavanja s vlasti njegovog oca Slobodana Miloševića. Majka Mirjana Marković pridružila mu se u februaru 2003. godine i oboje su dobili politički azil u Rusiji.

marta potvrdio da su optužbe protiv njega za prebijanje otporaša - zastarele. Za njim više ne postoji ni poternica Interpola, tako da on, kad god poželi, može da poseti ili da se vrati u Srbiju.

Hadži Dragan Antić, dugogodišnji prijatelj porodice Milošević, nije upoznat s njegovim dolaskom.

- Mislim da je ta priča o Markovom dolasku izmišljotina, budalaština. Ne postoji nikakva mogućnost da se on ikad vrati u Srbiju - tvrdi Hadži Dragan Antić.

Mira Marković: Ne pitajte

Mirjana Marković, majka Marka Miloševića, nije želela da govori o iznenadnom dolasku sina u Beograd.

- Nemam nikakvu izjavu za novine. Nemojte me zvati, molim vas - rekla je kratko Markovićeva.

2024 © - Vesti online