Ponedeljak 26.10.2009.
19:13
Vestionline

Muškarci, birajte mlađe žene!

Kad je reč o takvoj kombinaciji, naročito ako ni muškarac ni žena ranije nisu prolazili kroz razvod, šanse da brak bude dugovečan su prilično velike. Studijom, koja je trajala pet godina, bilo je obuhvaćeno 1.500 parova koji su ili već bili venčani ili u ozbiljnim vezama.

Nije da čikica na fotografiji baš mora da drži u naručju mladu ženu, ali šta on da radi kad stručnjaci kažu da je tako bolje? Ko smo mi da protivrečimo nauci...
 

Šta je pokazalo istraživanje? U slučaju da je žena bila pet godina starija od muža, šansa da se takva kombinacija "raspadne" bila je čak tri puta veća nego da je reč o braku (vezi) između muškarca i žene istih godina. U obrnutom slučaju - kad je muškarac pet godina stariji od žene - šansa za bračnu sreću naglo se povećava.

To se odnosi i na kombinaciju u kojoj žena ima bolje obrazovanje, a ako uz to nije bilo razvoda ni na jednoj strani, onda je apsolutna verovatnoća da će takav par zajedno dočekati duboku starost.

"Muškarci i žene biraju partnere zbog ljubavi, fizičke privlačnosti, sličnosti ukusa, uverenja i stavova ili zajedničkih vrednosti koje dele. Ipak, objektivni faktori poput godina, obrazovanja i kulturnog porekla, mogu da doprinesu da broj razvoda bude manji", rekao je dr Emanuel Franijer sa Univerziteta Bat.

2024 © - Vesti online