Sreda 18.07.2012.
11:08
Srna

Povećane kazne za ubistvo Pukanića

Zatvorska kazna najviše povećana Slobodanu Đuroviću - sa 15 na 25 godina

Drugostepenom presudom zatvorska kazna najviše je povećana Slobodanu Đuroviću - sa 15 na 25 godina, Bojanu Guduriću kazna je povećana sa 30 na 33 godine, a Robertu Mataniću sa 33 na 35 godina.

Kazne su povećane jer je Vrhovni sud delimično prihvatio žalbu USKOK-a, dok su žalbe obrane trojice osuđenih odbijene.

Advokati Đurovića, Gudurića i Roberta Matanića najavili su nove žalbe na koje imaju pravo s obzirom na to da su njihovi branjenici osuđeni na dugotrajne zatvorske kazne, javili su hrvatski mediji.

Četrdesetogodišnja zatvorska kazna potvrđena je Željku Milovanoviću, koji je u pritvoru u Beogradu gde mu se sudi za isti zločin. Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju potvrđena je prvostepena presuda kojom su obojica osuđena na 16 godina zatvora.

Na suđenju nisu otkriveni motiv i naručilac ubistva.

Slučaj Pukanić: 300.000 evra za promenu iskaza

 Suvlasnik zagrebačkog "Nacionala" Ivo Pukanić i njegov saradnik Niko Franić ubijeni su od eksplozije podmetnute bombe na parkiralištu redakcije nedeljnika 23. oktobra 2008. godine.

Grupu koja je osuđena za ovo ubistvo, prema optužnici, okupio je Robert Matanić. Zbog pomaganja su osuđeni njegov bratić Luka Matanić i prijatelj Amir Mafalani.

Bojan Gudurić osuđen je zato što je trebalo da puca na Pukanića iz zasede ako eksploziv "zataji". Slobodan Đurović optužen je da je bio veza između ubica i Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, koji je navodno za ubistvo platio 1,5 miliona evra. Uz Milovanovića, koji je bio direktni izvršilac, za isti zločin se u Beogradu sudi Sretenu Jociću i Milenku Kuzmanoviću.

2024 © - Vesti online