Utorak 17.07.2012.
23:18
Beta

SB UN vanredno zaseda zbog ubistva Srba na KiM

Zasedanje iza zatvorenih vrata SB UN na zahtev Rusije

Radio televizija Srbije je večeras objavila da su teme te sednice "ubistva dvojice Srba i pritisci na povratnike, ...stanje na Kosovu, posebno nedavne posete sirijskih pobunjenika i predstavnika novih libijskih vlasti Prištini".

Neki od medija u Srbiji su polovinom maja pisali da izveštaji Ministarstva spoljnih poslova Rusije ukazuju da se sirijski pobunjenici obučavaju na Kosovu i Metohiji, kod nekadašnjih pripadnika bivše OVK, "stvarajući bazu međunarodnog terorizma".

Rusija će na večerašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN izneti "ozbiljnu zabrinutost zbog najava da bi borci iz Libije i Sirije mogli biti uvežbavani na Kosovu, a da će, zauzvrat, Tripoli posle formiranja nove vlade priznati nezavisnost Kosova, kao i da će, posle svrgavanja režima Bašara al Asada, istim putem poći i Damask", tvrdi RTS.

Zamenik ruskog ambasadora pri UN, Saša Pankin je insistirao na rasvetljavanju nedavnih ubistva dvojice Srba na Kosovu i Metohiji, ali i na istrazi zastrašivanja srpskih povratnika na Kosovo, rekao je izvor u UN za Internet portal RTS.

2024 © - Vesti online