Utorak 17.07.2012.
20:23
telegraf.rs

Cvele sahranjen uz lomljenje čaša i poziv na osvetu

Ivan Cvetković Cvele

Prilikom iznošenja tela Cvetkovića iz njegove porodične kuće rodbina i prijatelji bacali su i lomili tanjire i čaše, što je lokalni običaj, a koji znači da krv mora biti vraćena.

"Gde ode moj Ivo, stric je samo tebe imao", odzvanjalo je iz grla strica ubijenog Ivana, koji, kako je rekao, nema dece i kome je "Ivan bio sve u životu".

Najbolji drugari iz teretane bili su posmrtna straža ubijenom drugu i nosili su njegov beli kovčeg, obučeni u crne majice na čijim je leđima bio lik Ivana Cvetkovića. Počasni govor održao je prijatelj preminulog, koji je u pismu podsetio na sve vrline ali i mane Cvetkovića za koje kaže da su ih svi voleli.

"Ivan je znao uvek da nas razveseli, voleo je život, znao je da uživa, njegova duša bila je prevelika, a nijedan strah nije bio dovoljno jak da ga sputa ili zaustavi na zacrtanom putu", rekao je u svom oproštajnom govoru Ivanov drug.

I dok je Cvetković ispraćan u svoje poslednje boravište, jedan iz grupe njegovih drugara Cvetkovića poručio je da se "na ovome neće završiti", i dodao da ubica nigde, pa ni u zatvoru, neće biti siguran, jer kako kaže: "U CZ-u ima mnogo Surčinaca koji će jedva dočekati da dođe".

2024 © - Vesti online