Utorak 17.07.2012.
19:24 >> 21:36h
Beta

22 godine SPS: Vreme za ispit zrelosti!

"Najvažnije je da smo imali dovoljno vremena da uočimo i ispravimo greške i da se posle nokauta uzdignemo. Mi počinjemo ispočetka", rekao je predsednik SPS i naveo da su na prolsavi i oni koji su bili protivnici te partije 5. oktobra 2000. godine.

Dačić je kazao da svi moraju da pokažu da Srbija može "brže, više, mudrije, smelije, pametnije", kao i da je "najznačajnija budućnost Srbije".

Socijalitička partija Srbije obeležila je večeras u Sava centru u Beogradu 22. godišnjicu stranke. Zvanice su dočekali domaćini iz SPS - predsednik stranke Ivica Dačić, njegov zamenik Žarko Obradović i potpredsednici Milutin Mrkonjić, Dijana Vukomanović, Dušan Bajatović.

Na prijemu su bili predsednik Republike Tomislav Nikolić, vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i funkcionerka Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović.

Među zvanicama su bili i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin, funkcioneri SNS - Jorgovanka Tabaković i Nebojša Stefanović, direktor policije Milorad Veljović, predstavnici diplomatskog kora. Svečanosti je prisustvovao i bivši predsednik SR Jugoslavije Zoran Lilić.

Posle pozdravnog govora lidera SPS Dačića, predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je sve na zajednički rad da bi se Srbija izvukla iz "teške situacije". Nikolić je okupljenima poručio da preuzimaju odgovornost za državu u "ovom teškom vremenu".

"Srbija nas je sve uozbiljila, od Srbije se dosta uzimalo i, kao što vidim, Srpska napredna stranka je umela da meri pa reže. Molim vas da i vi odmerite, pa režete. Nije u pitanje interes jedne političke stranke, nego sudbina zemlje", rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, SPS je prva stranka koja ga je pozvala na skup od kada je postao predsednik Republike. Nikolić je u šaljivom tonu dodao da bi došao čak i da socijalisti nisu odlučili da vladu prave sa SNS.


SPS je osnovana na Kongresu od 16. do 18. jula 1990. godine. Na Osnivačkom kongresu usvojene su Programske osnove i Statut kojim je SPS definisana kao savremena partija leve orijentacije. Tada je za predsednika partije izabran Slobodan Milošević.

SPS ima oko 200.000 članova širom Srbije, i organizacije u drugim zemljama Evrope. Među članovima SPS su pripadnici svih nacionalnih manjina.

2024 © - Vesti online