Utorak 17.07.2012.
15:23
Beta

LDP: Dosta je pregovora, 'ajde da radimo!

Poslanici LDP-a čekaju sa nestrpljenjem sednice Skupštine Srbije
 

"S nestrpljenjem čekamo da prestane zamaranje javnosti melodramatičnim pregovorima o sastavu vlade i da nova koalicija dođe pred parlament i ponudi program", saopštio je LDP i najavio da će odmah ponuditi "konkretne odgovore na najproblematičnije delove programa" nove vlade.

Nabrajajući mere za izlazak iz krize, LDP je istakao da je Srbiji potreban novi zakon o radu, jačanje konkurencije i privatnog sektora i fleksibilnija pravila u zapošljavanju.

Stranka se zalaže i za rezanje subvencija, reformu obrazovanja i ukidanje većine propisa i troškova kojima država opterećuje privatni sektor.

"Svakodnevni podaci o hroničnom propadanju svih sistema u Srbiji najbrutalnije demantuju populističke najave i neobjašnjivi optimizam stranaka koje najavljuju formiranje Vlade. Najveći neprijatelj građanima nisu banke, nego neefikasna, predimenzionirana i usporena država koja je ključni uzrok sloma koji zemlji preti", upozorio je LDP.

Koalicioni sporazum o novoj vladi Srbije potpisale su koalicije oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije. Te stranke su najavile da će vlada biti formirana oko 24. jula.

2024 © - Vesti online