Utorak 17.07.2012.
10:18
Blic

Čuvara na splavu "Blejvoč" ubio diler droge?

Splav Blejvoč

- Ubica je poznat, i za njim se intenzivno traga. Identifikovan je pomoću snimaka sa video-nadzora, ali i na osnovu izjava svedoka. On je čest gost na „Blejvoču“, ali je i stari znanac policije koja je protiv njega podnosila krivične prijave zbog trgovine drogom i nasilničkog ponašanja - kaže za "Blic" izvor iz MUP Srbije, navodeći da u interesu istrage identitet osumnjičenog još neće biti saopšten.

Pročitajte još: Ubistvo ispred splava “Blejvoč”

Prema saznanjima policije, osumnjičeni se prošle noći oko 1.40 sati na splavu "Blejvoč" ispod Tramvajskog mosta pojavio u društvu trojice prijatelja.

- Na ulazu ih je zaustavilo obezbeđenje, koje je od njih zahtevalo da prođu kroz metal-detektor vrata. Osumnjičeni je to odbio, izbila je svađa između njega i pripadnika obezbeđenja, da bi u jednom momentu osumnjičeni izvadio pištolj i počeo da puca - kaže naš izvor.

Pucnjava je, prema rečima svedoka, trajala nekoliko sekundi, a ispaljeno je više hitaca. Cvetković je pogođen sa dva hica, njegov kolega Dajčić je ranjen, a metak je pogodio i Dimitrijevića, koji je u tom momentu sa društvom ulazio na splav. Ubica je nakon pucnjave pobegao, a s njim su se u beg dali i prijatelji u čijem je društvu došao na splav.

Kolege ubijenog Cvetkovića odmah su pozvale policiju i Hitnu pomoć, koja je povređene prevezla u Urgentni centar. Cvetković koji je zadobio ustrelne rane slabine i potkolenice, ubrzo je preminuo na odeljenju za reanimaciju Urgentnog centra, dok su dvojica povređenih zadržana na lečenju.

Gosti "Blejvoča" kažu da je u nedelju uveče kontrola pri ulasku na splav bila rigoroznija, a i obezbeđenje je bilo pojačano.

- I pored toga, sve je delovalo normalno do trenutka kada je stala muzika i policija ušla na splav. Sve su pretresali i redom smo izlazili sa splava. Veliki broj interventnih jedinica je okružio splav, a ispred splava su još bile lokve krvi i na sve strane čaure od metaka. Narednih sat i po, policijske patrole pod rotacionim svetlima kružile su kejom, a policajci u uniformi su u potrazi za ubicom ulazili i na okolne splavove - pričaju gosti.

2024 © - Vesti online