Nedelja 24.01.2010.
19:16 >> 23:40h
Vestionline

Gana i Alžir u polufinalu Kupa Afrike

Gol koji je domaćoj Angoli potopio nade da može do medalje na AKN postigao je Gijan Asamoa u 16. minutu duela.

Selektor Gane Milovan Rajevac može da bude još zadovoljniji pošto je do velikog uspeha sa veoma mladom ekipom "crnih zvezda", stigao bez trojice najboljih i najiskusnijih igrača, Mikela Esijena, Stivena Apije i Džona Mense.

Gana u polufinalu čeka boljeg iz duela između Nigerije i Zambije (25.01).

Fudbaleri Alžira drugi su polufinalisti Afričkog kupa nacija koji se održava u Angoli, pošto su posle produžetaka savladali Obalu Slonovače rezultatom 3:2 (2:2).

Povela je Obala Slonovače već u četvrtom minutu golom Solomona Kalua, a izjednačio je Matmur u 40. U drugom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, sve do poslednjeg minuta meča. Kader Keita je fenomenalnim golom sa 26 metara doneo drugi put prednost ekipi Vahida Halihodžića, ali je u narednom napadu, u prvom minutu nadoknade vremena, Brugera glavom izjednačio rezultat i tako doneo veliko slavlje Alžircima, a samim tim i produžetke.

U drugom minutu prvog produžetka Bouza dovodi Alžir u vođstvo i odvodi svoj tim u polufinale, gde će 28. januara igrati protiv Egipta ili Kameruna, koji svoj meč četvrtfinala igraju u ponedeljak.

2024 © - Vesti online