Ponedeljak 16.07.2012.
17:02 >> 20:50h
Beta

Požar na masovnoj grobnici: Gore dokazi ubijanja Srba

 Euleks i Kfor nisu odmah reagovale na požar u bivšem ugljenokopu u selu Žilivode kod Obilića (foto ilustracija)
 

Tamo je u toku pretraga terena zbog sumnje da su u jamama posmrtni ostaci Srba. Pretraga Žilivoda, kod Obilića, gde su, kako se sumnja, posmrtni ostaci 26 nestalih Srba, trebalo je da, posle dve godine, bude završena za 10 do 15 dana.

SNV u saopštenju izražava nezadovoljstvo što Vlada Srbije koju ta organizacija naziva "tehničkom vladom Demokratske stranke", ni Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, nije reagovali iako, kako piše, "vatra koja je zahvatila i ugalj i kosti kidnapovanih, bukti već
treći dan".

"Ni albanske vlasti, ni Kfor, ni Euleks nisu pomišljali da u Žilivode blagovremeno upute vatrogasce jer im ovako morbidno prikrivanje zločina nad Srbima, najblaže rečeno, ne smeta", ocenjuje SNV.

"Da bi se osujetilo već započeto iskopavanje posmrtnih ostataka Srba, tamošnji Albanci su prekjuče u jame ubacili velike količine benzinom natopljenih krpa i zapalili ih", piše SNV.

SNV ukazuje da su u bivši ugljenokop "albanski teroristi bacili tela 12 rudara kidnapovanih 22. juna 1998. godine i, kako se sumnja tela još 14 kosovskih Srba".

2024 © - Vesti online